![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
hipotetycznie: jest strona index w kontrolerze dajemy
czy mogę dodać kolejną zmienną np. $data['querriessss'] . . i kolejną a następnie w widoku wyświetlić jedną i drugą zmienną z pętli, w divach je wyświetlić ... i heyah (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) czy jest to dobrą praktyką? jeśli nie to w sumie jak inaczej? oczywiście zapytania w widoku bardzo różne.... sorry jeśli banalnie... pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nazywaj to sensownie np. "news", "category_list" i będzie dobrze (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Nie ma żadnych problemów żeby do szablonu (widoku) przekazywać dane z większej ilości zapytań.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeszcze jedno pytanie....
dotąd zawsze includowałem sobie header tzn. baner z menu. każda modyfikacja to modyfikacja jednego pliku wtedy - nagłówka czy tam menu. Jak to rozwalić w CI. Do widoku musiałbym includować plik. W tym pliku chciałbym też użyć zapytania. Czy do widoku includuje widok? Jak? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=552580
Aczkolwiek ponoć jest lepsze rozwiązanie: http://williamsconcepts.com/ci/codeigniter...aries/template/ Ten post edytował phpion 24.11.2009, 10:27:09 |
|
|
![]()
|
|
dzięki phpion po raz 2gi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
czyli pokombinuje po południu: do widoku loadować dwa inne widoki footer, header. Czyli taka fajna pochodna tego co robiłem do tej pory ale w CI. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 11:02 |