![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z force downloadem opartym na hederach. Mianowicie jest sobie stronka http://www.dingus.yoyo.pl/index.php?page=upload Po wrzuceniu na nią pliku jest tworzony losowy katalog w folderze 'store' oraz zostają zapisane do bazy inne informacje. To wszystko działa ok. Plik się pojawia, ma chmody 777 (na foldery i plik). Plik poprawnie się pobiera jak wskaże w przeglądarce ścieżkę. Jednak jest problem z force downloadem. Plik owszem ściąga się i nawet ma taki sam rozmiar, jednak nie idzie go odpalić ![]() Np: http://www.dingus.yoyo.pl/download.php?key=6878062317613B Proszę o pomoc. Oto kod downloaded.php (frame download.php)
Jeżeli coś jeszcze potrzeba to podrzucę ![]() cfg:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podajesz w nagłówkach 3 razy inny typ, zdecyduj się...
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj może mój download, prosto z manuala, należy pozmieniać zmienne.
U mnie też 3 różne typy :/ Ten post edytował potreb 23.11.2009, 00:16:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potreb
Jak mi powiesz co u Ciebie odpowiada za ścieżkę, a co za nazwę pliku (jaka zmienna) to pozmieniam. Bo nie ogarniam :-) @Edit Coś jest zwalone, tylko nie wiem co ![]() Tak też nie działa (oczywiście zadeklarowałem zmienne ;P) readfile("ftp://dingus.yoyo.pl:xxxxxxxxxxxx@dingus.yoyo.pl/$dir_store/$folder/$nazwa_pliku"); P.S. Jak coś działa, no ale opisałem w 1 poście jak działa. Pliku otworzyć się nie da ;(. @Edit2 Rozwiązane. Kodowanie UTF dopisywało 3 bity do pliku! Ten post edytował Dingo 23.11.2009, 19:05:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:11 |