![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem tu nowy więc jeśli to możliwe to proszę o wyrozumiałość;) Mam stronę na której adresy wyglądają następująco: domena.pl/index.php?XyZ1, domena.pl/index.php?z2aC itd. Chciałbym osiągnąć efekt: domena.pl/XyZ1, domena.pl/z2aC itd. W .httaccess napisałem: RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^/([0-9a-zA-Z]+)$ /?$1 [NC] ale nie działa, wywala mi 404. Proszę o pomoc. Jak to powinno wyglądać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego [OR]?
ldaczego [a-zA-Z] + [NC]? Kod RewriteRule ^/([0-9a-z]+)$ index.php?$1 [NC]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
regułka powinna wyglądać mniej więcej tak:
Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.([^.]+)\.adresstrony\.pl [NC] RewriteRule ^(.*) http://www.adresstrony.pl/index.php?%1/ [QSA,L] dopasuj to pod swoje wymagania i powinno działać ![]() przykład chyba ze strony Erix'a ![]() i nie zapomnij wyłączyć wildcard |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety to co podawaliście nie działało.
Gdyby kogoś interesowało, to powinno wyglądać to tak: CODE RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_URI} (.*)$ RewriteRule (.*) ?$1 [NC] Ten post edytował Ciach 24.11.2009, 00:29:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:40 |