![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wygląda prosty skrypt zapisywania danych z formularza "email" do logs.txt. Niby wszystko działa, ale załóżmy że osoba X, w formularzu wpiszę "xxx@xxx.com". Po spojrzeniu w logi, jest zapisany ten email. Ale gdy później osoba Y wpiszę "yyy@yyyy.com", to mail osoby X znika, bo jest podmieniany przez maila osoby Y. Chciałbym aby wszystkie dane się zapisywały jedno pod drugim, a nie zastępowały się... Jestem początkujący, i PHP to dla mnie czarna magia. Mam nadzieję że wyraźnie opisałem, i że dostanę sensowną odpowiedź. Z góry dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o plikach, podpowiem: operacje na plikach php
będzie coś takiego jak tryby(coś w tym stylu ;D): r,r+,a,a+,w,w+ i chyba jeszcze x poczytaj dokładnie, a dowiesz się do czego służą i jaka jest różnica (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam zajrzeć do manuala pod fopen. Tobie szczególnie przyda się tabelka mode. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
EDIT: Kudre, już drugi raz mnie wyprzedziłeś (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Idź już spać albo coś (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Blame 22.11.2009, 19:15:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, wystarczyło zmienić z "w" na "a".
W każdym bądź razie, teraz pojawia się problem, aby teks nie wyglądał tak: mail@mail.commail@mail.com ... Tylko był jeden pod drugim: mail@mail.com mail@mail.com Ktoś jakąś podpowiedź da? : ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, teraz dowiedz się co to jest:
\n \r a jak się dowiesz to połącz to z $_POST['email'] (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) @Blame Idę już spać bo chory na grypę jestem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) @Mateusz Ktoś jakąś podpowiedź da? : ) zacytowałbym Ci przypowieść o rybaku i wędce, ale chyba ją znasz... Ten post edytował Pawel_W 22.11.2009, 19:26:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ah.. Wystarczyło drobne "\n".
@Mateusz Nie chodziło mi o gotowca, wtedy nie ma takiej radości. Ale zauważyłem go dopiero jak skończyłem. Także... ; ) Dzięki za pomoc. Teraz mam następne pytanie. Czy da się jakoś zakodować logs.txt? Żeby niepowołana osoba, miała problemy z odczytaniem tego. Ten post edytował T0mek0092 22.11.2009, 19:37:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CHMOD
Ten post edytował MateuszScirka 22.11.2009, 19:50:57 |
|
|
![]()
|
|
CHMOD'y to wiem, ale potrzebuję dodatkowego zabezpieczenia.
|
|
|
![]()
|
|
base64 encode i decode (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:00 |