![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Jak za pomocą wyrażenia regularnego pobrać ze strony to co jest między tagami <tr></tr> Przedstawiony poniżej kod pobiera ze strony tag <tr> i wszystko co jest po nim aż do literki z ([^z]). Nie wiem czego użyć zamiast [^z] aby pobrało aż do tagu </tr>
Kod ten zwróci min. Ten post edytował koneser69 22.11.2009, 20:52:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[^<]+
P.S. Zwróci, popraw swój błąd. Ten post edytował fifi209 22.11.2009, 17:34:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O co Ci chodzi z:
[^<]+ To na pewno niedziała. Ja musze pobrać wszystko między znacznikami <tr> i </tr> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabela służy do prezentacji danych, tak więc założyłem, że nie może być tam żadnego znacznika html.
[^<]+ taki zapis oznacza wszelkie znaki prócz < |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod preg_match_all("/\<tr \>(.+)\<\/tr\>/sU",$strona,$out);
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki athei. Dokładnie o to mi chodziło.
Masz może jakiś dobry tutorial na temat wyrażeń regularnych. Przeanalizujmy twój kod jaka jest różnica między preg_match_all("//",$strona,$out); a np preg_match_all("||",$strona,$out); Chodzi mi o zapis wyrażenia regularnego ty zapisałeś je pomiędzy dwoma znakami /. Ja pomiędzy dwoma znakami |. Widziałem również zapis między dwoma @ i chyba nawet dwoma #. Widze że zanegowałeś < i > tzn że to są znaki specjalne (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Tych cegiełek czyli brania w nawias okrągły też go końca nie kumam. I chyba najważniejsze na samym końcu wyrażenia dodałeś /sU. Mógłbyś wyjaśnić ten zapis. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Podstawy_...%84_regularnych
tu masz takie "ogólne" podstawy, ale chyba na początek wystarczą (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:34 |