![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem,i nigdzie nie moge znalezc zadnego konkretnego człowieka ani postu,który wyjasnił mi szczegółowo co mam zrobi.Wiec prosze Ciebie bo to czytasz teraz ,jesli mozesz daj jakas wskazowke
![]() Moj problem: Chciałbym stworzyc strone internetowa,chce na niej miec logowanie z haslem i rejestracje.NIE WIEM OD CZEGO ZACZAC.W jakich programach,gdzie umieszczac to co napisze,jak stworzyc i gdzie baze danych.Co mi daje MySQL a co PHP? Prosze o pomoc. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale chcesz się nauczyć PHP i MySQL czy interesuje Ciebie tylko stworzenie strony dla siebie z rejestracją i logowaniem, bo jeśli to drugie to mógłbyś wykorzystac CMS, np. Joomla.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznijmy wogole do tego :co to jest ten CMS??
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zobacz na wikipedii ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No dobra juz mi cos wiecej swita,czyli nie potrzebuje znajomosci php czy mysql zeby stworzyc strone internetowa z baza danych
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale jesli mozecie to napiszcie jak cos takiego zrobic przez php i mysql najlepiej: -obiektowo - wydajnie - z uwzględnieniem przynajmniej elementarnych zasad bezpieczeństwa Nikt Ci przecież nie wyśle gotowego kodu źródłowego, jak chcesz się nauczyć programować, to zacznij czytać książki o podstawach mysql i php, jest strona mysql.com i php.net, jest też mnóstwo książek na ten temat (linki znajdziesz np. na tym forum w odpowiednim dziale) i jest manual php. Stworzenie własnego cmsa (cmsu?) jest zadaniem - w zależności od rodzaju i stałości wymagań, umiejętności i ilości programistów- przynajmniej na kilka tygodni, a nawet miesięcy. Jeśli potrzebujesz prostego logowania do swojej strony, to poczytaj o sesjach w php, o logowaniu w php. Nie sądzę, żeby ktoś dokładnie opisał Ci krok po kroku w jaki sposób zacząć pisać swoje skrypty, ja zacząłbym od wyboru środowiska pracy; w moim przypadku jest to: serwer Apache, php 5.3.0, mysql 5, Eclipse galileo (PDT), mysql query browser (pakiecik mysql gui tools). Na początku wystarczy Ci serwer Apache, najnowsze php i serwer bazy danych mysql i nawet najprostszy edytor tekstów (ja jednak polecam np. notepad++). Jeśli chcesz się dowiedzieć jak skonfigurować serwer Apache, php i bazę danych googluj hasła WAMP lub LAMP w zależności od OSa (czy Windows czy Linux). Poza tym w każdej książce o podstawach mysql i php znajdziesz gdzieś na początku zagadnienie jak to wszystko skonfigurować. ps. zawsze można skorzystać z gotowych i sprawdzonych rozwiązań (chociaż uważam, że najlepiej pisać skrypty samemu, wtedy człowiek się najwięcej uczy). Pozdrawiam i powodzenia! -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra juz mi cos wiecej swita,czyli nie potrzebuje znajomosci php czy mysql zeby stworzyc strone internetowa z baza danych ![]() ![]() Hmm... a to dobre. Pewnie że nie potrzebujesz. Zapłać programiście za stronę a potem podpisz się że to Ty ją stworzyłeś... Czytaj tutoriale... Ten post edytował MateuszScirka 22.11.2009, 18:52:23 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Jak wogole dziala ta joomla?? Jak sie ja instaluje
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Poszukaj w internecie... na pewno jest na stronie Joomli jak zainstalować.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz się nauczyć to daleko szukać nie musisz:
Temat: linkiKursy dla pocztkujcych Tutaj masz większość czego będziesz potrzebował, aby zacząć. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:39 |