![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Z prototype i ajaxem mam styczność dopiero drugi raz.. Chciałbym napisać mały skrypt, który po wyborze danej opcji z listy rozwijanej przekaże wartość value tego elementu to zmiennej cat w php.. Czyli: użytkownik wybiera z listy opcję "Test 2" a ta opcja ma value=t2 i chcialbym aby strona odswiezyla "dynamicznie" w celu zaladowania index.php?cat=t2... Jednak nie wiem jak to sie zabrac, moje rozwiazanie ktore zrobilem nie dziala: Combobox: Jakie poprawki muszę wprowadzić, żeby mój "wynalazek" zadzialał? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przypisuj zdarzenia dla select i onchange, a nie dla option.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zmieniłem na:
Ale niestety nie działa nadal. Na stronie mam dwa formularze, czy może mieć to związek z tym, że:
nie działa? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A sobie zobacz w firebugu, co jest kontekstem (this), to się przekonasz.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Witam ponownie,
Świetne narzędzie ten Firebug ![]() |
|
|
![]()
|
|
Najlepiej pobierz uchwyt przez DOM (np. document.getElementById) i go podstaw.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ech, strasznie zielony w tym jestem
![]() Zmieniłem:
oraz select:
I nie rusza dalej nic.. PS: Zauwazylem, że nadal bierze zlą formę tj. (pobierz2.php) zamiast test.php, jak mogę to zmienić? Wartość cat, jest już pobierana poprawnie PS2: Uporałem się i z tym problem, wszystk przekazuje poprawie.. ale według mojego zalozenia strona powinna się przeładować (skrypt w php otrzymuje inną zmienną cat, ładuje inny plik), ale tak niestety się nie dzieje... Co zrobiłem źle? Ten post edytował NeRoK 21.11.2009, 19:03:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:29 |