![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, tutaj kawałek kodu stronnicowania, który niemal identyczny (poza zapytaniem SELECT który jest rózne, w zależnośći od zmiennych pobranych z GETA) jest w conajmniej 10 miejscach u mnie na stronie:
zmienia się jedynie zapytanie. Czy idzie zrobić z tego funkcje i czy to logiczne podejscie?bo to tylko kawałek kodu stronnicowania, reszta jest już tak zintegrowana z innym kodem ze nie idzie nic z nią zrobić. próbowałem wstawić function nazwa_funkcji($zmienna ="") kod funkcji.... i w miejscu gdzie mam ten niepowtarzajacy się select wczytać tego SELECTA ze zmiennej: $r = mysqli_query($dbc,"$zmienna"); a później wyświetlić to na stronie wywołując funkcje poprostu po nazwie. Ale pokazują mi się błędy, że zapytanie nie pobiera żadnych wartości itp. Czy wogóle to dobre myślenie zeby to ująć w funkcje, a jeśli tak to czy jako parametr można przesyłać całe zapytanie SQL, a jesli tak to jak to zrobić by błędów nie było:) Ten post edytował lamcpp 20.11.2009, 21:48:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:31 |