Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [Symfony] pole sf_method we formularzu
jarre1987
post 20.11.2009, 17:18:15
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam moze glupie pytanie ale chce sie poradzic, czy pole sf_method przy aktualizacji obiektu musi byc wyswietlane jako pole ukryte ? Nie chce zeby mozna bylo zobaczyc te pole np w informacji o formularzu w pasku deweloperskim w firefoxie. Chce zeby tego pola nie bylo, ale nie wiem w jaki sposob mozna to przekazac. Jest to mozliwe ?
Go to the top of the page
+Quote Post
destroyerr
post 20.11.2009, 22:05:25
Post #2

-----

Nie jest możliwe przekazanie czegoś czego się nie przekazuje.
Możesz ewentualnie generować sobie id, to id zapisywać do bazy razem z sf_method, a w formularzu przekazywać tylko id. Pytanie: po co? Czy także ukrywasz to, że zapytanie leci przez POST lub GET?
+Quote Post
jarre1987
post 20.11.2009, 22:26:26
Post #3

-----

Cytat(destroyerr @ 20.11.2009, 22:05:25 ) *
Nie jest możliwe przekazanie czegoś czego się nie przekazuje.
Możesz ewentualnie generować sobie id, to id zapisywać do bazy razem z sf_method, a w formularzu przekazywać tylko id. Pytanie: po co? Czy także ukrywasz to, że zapytanie leci przez POST lub GET?

w routingu mam wyraznie zaznaczone ze sf_method: put, a edycja przez get leci. Chodzi mi o to, ze np dzieki takim narzedziom jak pasek deweloperski w FF mozna zmienic wartosc pola sf_method. Id obiektu jest ukryte i nie jest pokazywane we formularzu wcale, tylko w processForm jako setId('jakas_tam_wartosc'). To w takim razie te sf_method trzeba zostawic tak jak jest..
+Quote Post
Crozin
post 20.11.2009, 23:23:03
Post #4

-----

Każdy może wysłać do Twojego serwera dowolne żądanie. Po stronie serwera powinieneś sprawić czy dane żądanie jest prawidłowe, czy obecny użytkownik ma prawo takie coś wykonać itp. itd. A nie bawić się w ukrywanie czegoś w formularzu.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 13.06.2025 - 05:13