![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam moze glupie pytanie ale chce sie poradzic, czy pole sf_method przy aktualizacji obiektu musi byc wyswietlane jako pole ukryte ? Nie chce zeby mozna bylo zobaczyc te pole np w informacji o formularzu w pasku deweloperskim w firefoxie. Chce zeby tego pola nie bylo, ale nie wiem w jaki sposob mozna to przekazac. Jest to mozliwe ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest możliwe przekazanie czegoś czego się nie przekazuje.
Możesz ewentualnie generować sobie id, to id zapisywać do bazy razem z sf_method, a w formularzu przekazywać tylko id. Pytanie: po co? Czy także ukrywasz to, że zapytanie leci przez POST lub GET? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest możliwe przekazanie czegoś czego się nie przekazuje. Możesz ewentualnie generować sobie id, to id zapisywać do bazy razem z sf_method, a w formularzu przekazywać tylko id. Pytanie: po co? Czy także ukrywasz to, że zapytanie leci przez POST lub GET? w routingu mam wyraznie zaznaczone ze sf_method: put, a edycja przez get leci. Chodzi mi o to, ze np dzieki takim narzedziom jak pasek deweloperski w FF mozna zmienic wartosc pola sf_method. Id obiektu jest ukryte i nie jest pokazywane we formularzu wcale, tylko w processForm jako setId('jakas_tam_wartosc'). To w takim razie te sf_method trzeba zostawic tak jak jest.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy może wysłać do Twojego serwera dowolne żądanie. Po stronie serwera powinieneś sprawić czy dane żądanie jest prawidłowe, czy obecny użytkownik ma prawo takie coś wykonać itp. itd. A nie bawić się w ukrywanie czegoś w formularzu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 05:13 |