![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jak w temacie. Mam problem z włączeniem automatycznego dodawania plików klas. Chcę w katalogu library trzymać własne klasy, np. własny kontroler akcji, rozszerzający Zend_Controller_Action, walidatory, pluginy i inne. Przykładowo klasa Index_Controller_Action będzie w library/Index/Controller/Action.php a klasa Index_Validate_Cokolwiek w library/Index/Validate/Cokolwiek.php Czy da się to gdzieś w bootstrapie ustawić? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przechowywanie własnego kodu w folderze library nie jest najlepszym pomysłem.
Lepiej trzymać to w models i plugins. Co do bootstrap, to ja ma tak i działa:
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca zrozumiałeś o co mi chodzi bo odpowiedzi nie otrzymałem
![]() Pluginy - racja, application/plugins - zagalopowałem się wcześniej z wymienianiem klas. Ale customowe walidatory, klasy (nie aplikacji, tylko zewnętrzne mechanizmy, np phpMailer) chcę trzymać w katalogu library - z definicji, jest to miejsce, gdzie trzymane są biblioteki wykorzystywane przez aplikację, która to z kolei jest w katalogu application. Bootstrap też taki mam, nie o to pytałem ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Prościej będzie dodać do apllication.ini takie coś:
Oczywiście przy założeniu, że Twój katalog znajdujący się w library nazywa się App. edit No i nie zapominaj, że Twoje klasy muszą nazywać się App_Cos_Tam ~darko A gdzie przechowujesz globalne klasy lub przeciążone metody ZF? Od tego jest właśnie library.
Powód edycji: [batman]:
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może to Cię naprowadzi:
http://old.nabble.com/library-folder-autol...td23499750.html batman na obecnym etapie projektu jeszcze do tego nie doszedłem, więc przepraszam za wprowadzanie w błąd, pewnie okaże się, że faktycznie tak to wygląda... póki co - trzymam w modelu Ten post edytował darko 20.11.2009, 16:11:44 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz folder library
-library --zend --zendx --phpmailer --fpdf teraz wystarczy że zmienisz nazwę klasie phpmailer na Phmailer_Phpmailer i tak się do niej odwołasz w kontrolerze lub modelu, tak samo jak np odwołujesz do np Zend_Controller_Action dostosuj te dodatkowe biblioteki do nazewnictwa klas stosowanego przez zenda mam nadzieje że dobrze zrozumiałem pytanie i dobrze odpowiedziałem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@batman: dokładnie o to mi chodziło.
@pozostali: dzięki, ale nie trafiliście ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:05 |