![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie iwme jaki dać tytuł tego problemu o który mi chodzi...
najprościej to podam linki aby pokazaćco i jak... normalnie to nawet spoko wyglada tak : http://www.kutno.mediaclub.pl/test/?mod=offertv jednakże gdy pole z zawartośćią jest mniesze od menu - lub nie ma żadnej zawartości to uzyskujęcoś takiego : http://www.kutno.mediaclub.pl/test/?mod=pages Czy ktoś mógłby mi powiedziećco muszę zmienić/poprawić aby stopka pojawiała sięna samym dole strony i aby nigdy nie zachodziła pod menu ![]() menu może być różnej wysokości...dodatkowo może pojawić siętakie samo menu z lewej strony... proszę o pomoc i łagodne potraktowanie - dopeiro uczę siętworzenia stron opartych na div'ach pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz użyć:
Kod <div style="position: fixed; height: 20px; background-color: black; width: 100%; bottom: 0%"><p>stopka</p></div>
ale niestety to działa tylko z przeglądarkami obsługującymi normalnie CSS2, czyli o IE zapomnij ![]() Rzecz jasna styl do dostosowania ![]() Sprawdzone pod firefoxem 0.8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale niestety to działa tylko z przeglądarkami obsługującymi normalnie CSS2, czyli o IE zapomnij :)
Rzecz jasna styl do dostosowania ![]() Cały dzień siedzę nad tym samym... a teraz mnie złamałeś ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobrze... ale fixed powoduje, że dany blok jest widoczny cały czas, a autorowi tematu (zresztą tak samo, jak mi) nie zależało konkretnie na tym.
Osobiście chciałbym zrobić na stronie stopkę, która była by: a) zaraz po tekście, jeśli jest on odpowiednia długi, także powoduje pojawienie się ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zrobilem w ten sposob: zdefiniowalem 2 warstwy np. main i stopka. Ustawilem height body na 95%, height main na 90% i height stopki na 10 procent:) dziala bez zarzutow:) a jak tekst jest dlugi to stopka zostaje zaraz pod nim:) oczywiscie warstwa stopki musi byc pod main a nie w niej problem tylko byz body bojak dalem 100% to przedluzal mi strone jak np bylo na niej moze z 5 lini tkstu do wyswielenia 8)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 02:41 |