![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, jak dzisiaj skaluje się stronę, żeby wyglądała dobrze w każdej rozdzielczości jeśli chodzi o szerokość, a przynajmniej w tych dwóch najpopularniejszych: 1024 i 1280. Dodam, że na stronie jest sporo grafiki z photoshopa(zakodowany layout),
dodanie elementom w cssie widht: 100% i użycie % widtha nie pomaga, strona dobrze wygląda w rozdzielczości 1280 px (layout ma szerokość 1200px) a źle w rozdzielczości 1024px. Jakieś inne metody? Może javascript, pamietam kiedyś widziałem coś takiego: wybierz odpowiednią rozdzielczość, nie dało by się zrobić czegoś takiego, że podczas wczytywania strony system system sam rozpoznaje rozdzielczosc uzytkownika i dołacza wtedy nowy layout i nowy plik CSS? czy jest to dobre rozwiązanie? oraz czy możliwe? jeśli tak to jak to zrobić? Ewentualnie jakieś inne metody, poradzenia sobie z tym. Za przykład biorę http://www.deviantart.com/ gdzie strona nie ważne czy mam rozdzielczość ekranu 1280px czy 1024px, w każdej rozdzielczości wygląda dobrze. Prosiłbym o możliwe rozwiązania tego problemu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli za przykład bierzesz stronę, to i kod źródłowy bierz za przykład, jest wszystko ok, dobrze wygląda bo strona jest na div'ach, a jak potniesz przez photoshopa z tego co pamiętam masz na tabelach.
Ten post edytował fifi209 20.11.2009, 13:19:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobrze pamiętasz, pocięłem i wygenerował się kod źródłowy, ale ten kod wyrzuciłem bo własnie jest na tabelkach i osadziłem wszystko na divach, mimo to przy zmianie rozdzielczości się rozjeżdza, ale bez zmiany rozdzielczosci wygląda tak jak powinna (wszystkie szerokości mam ustawione na sztywno za pomocą width)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 08:38 |