![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh dawno nie zakladalem topica;)
Sprawa jest nastepujaca Mam przykladowo taki text: Cytat cos tam cos tam <b>cos</b>cos <font color='#012345'>wazny text</font> cos innego cos mniej waznego
Potrzebuje teraz za pomoca wyrazen regulrnych i ereg() pobrac to co znajduje sie miedzy <font color='#012345'> a </font> czyli: wazny text probowalem: ^<font color='#012345'>(.*)</font>$ i inne kombinacje ale cos mi nie wychodzi. Prosze o pomoc, z gory dziekuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Powinno wystarczyć <font color='#012345'>(.*)</font>
A przy okazji: Czy jest jakiś "ekonomiczny" sposób pozbywania sie wszystkich znaczników html, w celu odzyskania "gołego" tekstu? -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy jest jakiś "ekonomiczny" sposób pozbywania sie wszystkich znaczników html, w celu odzyskania "gołego" tekstu?
http://www.php.net/manual/en/function.strip-tags.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Ups.. :oops: Wiedziałam że odpowiedź jest banalna, ale że aż tak?
Ale mi wstyd... -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
evo: ja cie bardzo prosze.. idz gdzie indziej smiecic... Skoro dla ciebie w.r. sa tak banalne, to odpowiedz na te pytanie, a nie pyskuj.
Dla mnie np w.r. sa czarna magia - ale staram sie przynajmniej zrozumiec to co pisza inni. A Ty w ciagu 5 minut zdazyles swoimi gowniarskimi jazdami mnie skutecznie rozproszyc.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nareszcie troszkę oczysciła się atmosfera
![]() ontopick: Seth, Twoje wyrażenie było niemal bezbłędne. Wystarczyło dokonać tej tej drobnej poprawki, by wszystko było OK. Dla pewności jednak wklejam kod testu Kod $text="cos tam cos tam
<b>cos</b>cos <font color='#012345'>wazny text</font> cos i nnego cos mniej waznego<br>"; ereg ( "<font color='#012345'>(.*)</font>", $text, $wynik); var_dump($wynik); ###czyli "dosłowny" wynik jest w $wynik[1] ### A przy okazji - dla mnie wyrażenia regularne również były "magią" aż do czasu odkrycia wspaniałego programiku dodawanego do edytora KOMODO. Chodzi mi o Regular Expresion Toolkit Przy jego pomocy naprawdę łatwo zrozumieć zawiłości w. r. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki !
Jedynej kombinacji jakiej nie sprawdzilem to wlasnie ta twoja ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:52 |