![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2006 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
staram sie podpiac dodawanie plikow przez uploadify, mam problem odnosnie zwracania bledow, ![]() Jak ustawie w js rozmiar pliku jaki moze byc, to ladnie pokazuje blad, ale chce zrobic sprawdzanie dodatkowych bledow przez php, i je zwracac, w pliku upload_ext.php, w onComplete zwraca alerta jesli jest jakis blad ale chcialbym zrobic aby blad wygladal tak samo jak np. informacja ze plik za duzy.
plik upload_ext.php zwraca :
$stringData - jest przekazywany do alerta w oncomplete jak ktos moze pomoc chetnie poslucham , bo juz kilka godzin to mecze i nic mi nie wpada do glowy ![]() -------------------- Projektowanie stron internetowych
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podmieniaj tak samo jak w przypadku błędów, gdy plik zbyt duży? Gdzie problem?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2006 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to, ze nie wiem jak zrobic aby przekazac te bledy ktore zwracam podczas uploadu, pokazywaly sie na czerwono jak na zrzucie w poscie wyzej. Moge alerta wypuscic, lub podpiac aby cos robilo, ale nie wiem jak to wlozyc do obslugi onerror, bo tam te moje bledy nie sa przekazywane
![]() -------------------- Projektowanie stron internetowych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wpisujesz błędy poprzez javascript?
![]()
? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
jeszcze nie wpisuje
![]() zatrzymalem sie na etapie: onComplete: function(a, b, c, d, e){ if (d !== '1') alert(d); czyli jak jest blad to alert jest, nie bylo by problemu zrobic to aby w innym divie wpisac bledy, z mozliwoscia ich usuniecia, ale chcialbym aby wszystkie bledy wygladaly tak samo i byly w jednym kontenerze div czyli jak tutaj: ![]() a nie wiem jak pod to sie podpisac i nie moge nigdzie informacji o tym znalezc. -------------------- Projektowanie stron internetowych
|
|
|
![]()
|
|
Ciągle wklejasz tego screena, ja pytam jak wygenerowałeś te błędy w javascript i jak podmieniłeś wartości divów...
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
te bledy wywala caly plugin, uploadify,
aby sprawdzalo wielkosc plikow ustawia sie: 'sizeLimit' : '2000000', itp, a on bledy sam wyswietla , zanim wysle na serwer, jak taki sie znajduje, ale nie wyswietla bledow po wyslaniu i zwroceniu ich przezemnie. wiec stworzone bledy sa jak by nie przezemnie wyswietlone a przez plugin. -------------------- Projektowanie stron internetowych
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę czasu minęło, ale napotkałem ten sam problem i doskonale rozumiem o co Ci chodzi.
Rozwiązałem to następująco:
---
w tym rozwiązaniu nie ma alerta tylko opis błędu jest wstawiany w itema dotyczącego pliku, z którym wystąpił błąd. Oczywiście można przedefiniować css, żeby ładnie wyglądało. Jest jedno wyzwanie, z którym sobie jeszcze nie poradziłem - niestety po zwróceniu błędu przez php i wyświetleniu go w sposób pokazany powyżej przestała mi działać metoda jQuery('#fileUpload2').uploadifyClearQueue(); Po prostu nie czyści kolejki, elementy nie znikają. -- pozdrawiam, zieliq |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:12 |