![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zrobiłem pewien skrypt który wskazane strony przeszukuje pod kątem linków.
Problem jest w działaniu. Czasem zdarza się że skrypt przy jakieś stronie(nie zależy to od strony) po prostu nie wykonuje się "białą pusta strona" i zatrzymuje sie a czasami wykonuje się wszystko bez błędów. Jak odświeżę to skrypt dalej leci od momentu przerwania/zatrzymania. Wolałbym żebym nie musiał ingerować/odświeżać. Jak mógłbym pozbyć się tego błędu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
może masz za długi czas wykonywania skryptu ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ok póki co zawiesza sie mniej.... ale nie wiem czy przez to bo skrypt po sprawdzeniu jednego elementy przeładowuje stronę i sprawdza kolejny a jak sie zawiesza to "odrazu" - bez długiego czasu wczytywania.
Pytanie z innej serii: Wywołuje funkcje ajaxa poprzez link np Po kliknięciu pojawi sie na stronie poniżej "1". Czy jest możliwość ustawienia tego skryptu ajaxa by sam następnym razem sie wykonał/odświeżył i pokazał np "2"? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy jest możliwość ustawienia tego skryptu ajaxa by sam następnym razem sie wykonał/odświeżył i pokazał np "2"? Tak:
![]() -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Tak: [XML] 1.<body onload="java script:shs(2);"> [XML] wiem wiem ale co dalej? to miało by by tak dalej....3....4...5... P.S. <- z tymi liczbami to tylko przykład - nie chodzi o liczenie/odliczanie/zegar |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a o co chodzi??
powiedz co chcesz osiągnąć, to będzie nam łatwiej pomóc ;-) -------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
Cytat a o co chodzi?? powiedz co chcesz osiągnąć, to będzie nam łatwiej pomóc ;-) Szukam pomysłu na to by nie przeładowywać całej strony tylko kod który po kolei sprawdza domeny. Sam kod mam tyle że dzieła dla jednego elementu, a chciałbym abym podał do skryptu nazwę pliku a skrypt sam pobierze pierwszy element z pliku, sprawdzi go i przeładuje sie ..potem pobierze drugi itd..... I wszystko to działa ale przeładowuje całą stronę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 11:05 |