![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam takie pytanie!!
Powiedzmy że ma stronę na jednej z podstron wyświetlane są rekordy z bazy. Nie mam na razie żadnego formularza do dodawania ich. I wpisuje lub wklejam rekordy ręcznie bezpośrednio do bazy. Co trzeba podać przy (chyba wypisywaniu tych rekordów na stronie) żeby np. zrobiony enter w bazie był też enterem na stronie a nie \r\n. (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
manual manual manual
http://pl2.php.net/manual/en/function.nl2br.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dodałem :
Kod <p align="justify"><?php echo nl2br($body);?></p> Efekt : Do wykonania zrzutu bazy do pliku musimy połączyć się z ssh.\r\nNastępnie wpisujemy komendę :\r\nmysqldump -h -u -p > /home/plik.sql Coś chyba jest nie tak :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja nl2br zmienia wszystkie entery na znacznik <br> dzięki czemu html go interpretuje jako enter właśnie. W twoim przypadku zmienna $body to ciąg znaków, który przekazujesz do bazy(pobrany z formularza).
|
|
|
![]()
|
|
To jam mam rozwiązać ten problem (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zależy. Jeśli pobierasz dane z formularza. To przed wysłaniem do bazy przepuszczasz je przez nl2br. A jeśli wpisujesz je ręcznie to możesz przed wyświetleniem przypisać je do zmiennej i w tedy użyć tej funkcji.
Ten post edytował Blame 19.11.2009, 18:50:57 |
|
|
![]()
|
|
A jeśli wpisujesz je ręcznie to możesz przed wyświetleniem przypisać je do zmiennej i w tedy użyć tej funkcji. Kod $body=mysql_escape_string($linia1['body']); <?php echo nl2br("$body") ?> To chyba robie tak jak piszesz (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) co jest źle (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:46 |