![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod:
Chciałbym zrobić następującą rzecz - po naciśnięciu odpowiedniego przycisku wykonuję funkcję którą będę przetwarzał w PHP i wykonywał stosowne zmiany! problem w tym, nie pojawia mi się wartość dla zdefiniowanego przycisku zadanie: komunikat: document.adminForm.zadanie is undefined ![]() Co zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry, o co Ci chodzi?
![]() Gdzie tu masz jakiś formularz? Podaj cały blok kodu, o którym mamy rozmawiać. To, co jest tutaj: Kod function zadanie(przycisk) { var form = document.getElementById("adminForm"); document.adminForm.zadanie.value=przycisk; form.submit(); return false; } próbuje wstawić łańcuch 'save', 'zastosuj' lub 'usuń' (w zależności w co klikniesz) do kontrolki (inputa, textarea?) o nazwie zadanie na formularzu o nazwie adminForm. Problem w tym, że prawdopodobnie nie masz takiego formularza. Kurcze, co Ty chcesz zrobić człowieku, napisz dokładnie, bo trzeba zgadywać... ![]() -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Masz rację - może niezbyt jasno się wyraziłem przedstawiając fragment kodu.
Mam formularz o znacznikach <form id="AdminForm"> ten formularz nie posiada pola o nazwie <input name="chceck"> lub <input name="zadanie">. Chodzi mi o to, aby w momencie wywołania przycisku o nazwie - zapisz - wysłać POSTa z dodatkowym polem - np: zadanie. Na tej podstawie wykonam odpowiednie przetworzenie danych w PHP. Poradziłem sobie z tym problemem ale w momencie kiedy do obecnego formularza wstawie INPUTa o nazie zadanie <input id="zadanie"> - jeżeli on istnieje - mogę zmieniać jego wartość za pomocą JAVY, ale czy da się to zrobić aby go wygenerować dopiero w momencie kliknięcia przycisku?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale czy da się to zrobić aby go wygenerować dopiero w momencie kliknięcia przycisku? Tak Kod <script type="text/javascript">
function zadanie(przycisk) { var form = document.getElementById("adminForm"); var nowy = document.createElement('input'); nowy.setAttribute("type","hidden"); nowy.setAttribute("value",przycisk); form.appendChild(nowy); form.submit(); return false; } </script> -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:59 |