![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem ..
Jak zrobić taki efekt ? [ dołączam obrazek pomocniczy ] ![]() Więc tak . Chciałbym aby po najechaniu myszką na Menu #1 pod tym pojawiły się podstrony .. Jest taka możliwość ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest taka możliwość. Zdarzenie onMouseOver i onMouseOut + div dla kazdego menu (display none/block) + funkcja javascript.
Ten post edytował MateuszScirka 18.11.2009, 16:48:28 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A Mógłbyś jaśniej ? Jestem zielony w tych sprawach.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tworzysz ukryte bloki div z treścią dla każdego elementu menu
po najechaniu myszą na odpowiedni element menu pokazujesz blok div z podstronami dla tego menu, a ukrywasz pozostałe... polecam http://www.dynamicdrive.com/ - tam znajdziesz gotowca -------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
a mógłby ktoś wstawić gotowca ? Bo na tej stronie co podał piotr94 nie mogę znaleźć .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieję że znasz HTML i sobie przerobisz
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Bo dokładnie chcę takie coś zrobić .. Tylko mam problem .. nie wiem jak ten skrypt podpiąć pod " Tutoriale "
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EXAMPLE 1!
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/ddtabmenu.htm albo EXAMPLE 2 Ten post edytował potreb 18.11.2009, 18:14:45 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieję że znasz HTML i sobie przerobisz
Czy ktoś może podpowie jak przerobić ten efekt tak by Te podmenu były linkami. Same linki to nie problem tylko nie można na nie najechać bo znikają jak się myszką zjedzie z MENU. Kombinuje jak tu dodać opóźnienie działania onmouseout tak by np. po 5 sek od tego zdarzenia te podmenu dopiero znikały - dało by się wtedy chyba kliknąć w linki? Kombinuje z settimeout() ale coś mi nie wychodzi. Ktoś pomoże ?
Czy wie ktoś może czemu nie chce mi działać settimeout. Jakoś nie mogę chyba zrozumieć jego działania. Czy da się to co chcę tym settimem zrobić? A może jakoś inaczej ten efekt uzyskać? Udało się. Jakoś sobie poradziłem. Poniżej wklejam kod, może komuś się przyda. A może ktoś coś ulepszy - ciekawe czy działa we wszystkich przeglądarkach?.
Ten post edytował profusik 6.01.2010, 09:41:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:09 |