![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Czymiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie apropo biblotek GD, są one wymagane przy instalacji galeri YaPiG. Lecz nei wiem jak to zainstalować bo mam sciągniete i co to dokładnie jest i jakie potrzebuje jeżli server na ktorym pracuje jest na linuxie. Pozdrawiam Karolski |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę z pamięci więc za ewentualne błędy przepraszam.
[php:1:0f28427c97]<?php if( extension_loaded( 'GD' ) ) { echo 'Mam GD'; } else { echo 'Nie mam php'; } ?>[/php:1:0f28427c97] W ten sposób możesz sprawdzić, czy masz zainstalowane GD. Jeśli go nie ma możesz spróbować za pomocąfunkcji dl(), ale większość serwerów z powodów bezpieczeństwa ją wyłącza. W takim wypadku pozostaje ci tylko prosić admina o zainstalowanie biblioteki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Halinów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mnie z gruntu Potęga wczechwłodna, Mądrość najwyższa, Miłość pierwotna; Starsze ode mnie twory nie istnieją, |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:55 |