Pracuje nad pewnym projektem, który rozwijam lokalnie na swoim serwerze freebsd z zainstalowanym apachem. Zdarzyło mi się pojechać odwiedzić rodziców, zapakowałem prace na pendriva, na miejscu zainstalowałem na windowsie vertrigoserv i przystępuje do pracy. Z tym że... ten sam kod a nie działa.
Całość pracy realizuje przy pomocy frameworka Kohanaphp
Tworze w widoku formularz
<thead>
<tr>
<th scope="col">Nazwa firmy</th><th scope="col">Imię i nazwisko</th><th scope="col">Opłata</th><th scope="col">Nr boksu</th><th scope="col">Typ płatności</th><th scope="col">Nr faktury</th><th>usuń</th>
</tr>';
foreach($klienci as $klient) {
echo '<td>'.$klient->firma.'</td>'; echo '<td><a href="'.url
::site('admin/klient/'.$klient->id).'">'.$klient->imie.' '.$klient->nazwisko.'</a></td>'; echo '<td>'.form
::dropdown('oplata', $selection_oplata, $klient->oplata, 'onchange="this.form.submit()"').'</td>'; .form::dropdown('box', $selection_box, $klient->box, 'onchange="this.form.submit()"');
if($klient->box) {
$box_nr = $klient->box.'_'. $klient->id;
echo form
::input('box_nr', $box_nr, form
::attributes(array('disabled' => 'disabled', ))); }
echo '<td>'.form
::dropdown('platnosc',$selection_platnosc, $klient->platnosc, 'onchange="this.form.submit()"').'</td>'; echo '<td>'.form
::input('faktura', $klient->faktura).'</td>'; echo '<td><a href="'.url
::site('admin/klient_usun/'.$klient->id).'">X</a></td>'; echo form
::hidden("klient_id",$klient->id);
}
//Fragment kodu, paginacja i reszta wycięta
Po zmianie pewnych wartości formularz zostaje wysłany i w tym momencie wracamy do kontrolera
public function klienci() {
if (!Simple_Auth::instance()->logged_in()) {
$this->session->set("requested_url","/".url
::current()); // this will redirect from the login page back to this page url::redirect('admin/login');
}else{
$this->db = Database::instance();
if(isset($_REQUEST['klient_id'])) { //Tutaj chce wylądować, zaktualizować bazę itd
}
}
}
//Również fragment kodu
i teraz co zauważyłem, Freebsd oraz Debian z apachem wszystko pięknie hula, natomiast windows i vertrigo nie... zmienna $_REQUEST['klient_id'] jest pusta ale jak pobiorę tą samą wartość bezpośrednio z tablicy POST wszystko działa.
O co chodzi?