![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, właśnie zacząłem bawić się symfony i mam problem z relacjami w doctrine:
schema.yml Kod User: actAs: Timestampable: ~ columns: id_rank: type: integer(4) notnull: true login: type: string(2147483647) notnull: true password: type: string(2147483647) notnull: true last_login: type: timestamp(25) email: type: string(2147483647) notnull: true id_klub: integer(4) id_stan: integer(4) relations: Rank: local: id_rank foreign: id onUpdate: CASCADE type: many foreignType: one class: Rank Rank: actAs: Timestampable: ~ columns: name: type: string(255) notnull: true ranks.yml Kod Rank: root: name: Root admin: name: Administrator users.yml Kod User: ghul0: Rank: root id: 0 login: ghul0 password: ***** email: ghul1991@gmail.com po uruchomieniu komendy: Kod doctrine:data-load doctrine wywala mi: Kod Couldn't call Doctrine::set(), second argument should be an instance of Doctrine_Collection when setting one-to-many references. problem jest na pewno z linijką na czerwono ale mam pytanie jaki? Ten post edytował ghul0 17.11.2009, 14:08:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żadnej linijki na czerwono nie widzę, natomiast widzę, że nie stworzyłeś w żadnej z tabel pola "id". Ponadto pomyliłeś się przy tworzeniu relacji. Użytkownik ma jedną rangę, a ranga ma wielu użytkowników, dlatego powinno być:
Kod type: one foreignType: many Mam też pytanie, co kierowało Tobą przy wyborze rozmiaru pól tekstowych rzędu 2 GB? ![]() -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
Doctrine sam tworzy pole id ale nie jest ono kluczem podstawowym i przy relacjach jeden do wielu mi wywalało błąd przy dodawaniu do bazy teraz jest ok! wielkość taka była w przykładzie i skopiowałem ale dzięki że zwróciłeś na to uwagę Teraz wszystko śmiga ok:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:22 |