![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2009 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym napisać stronę w architekturze MVC. I teraz nie za bardzo rozumiem jedną rzecz jak to ma wyglądać. Ja myślę sobie tak:
przykładowo:
Dobrze myślę czy całkowicie błędnie proszę o pomoc i wytłumaczenie jeśli można. Ten post edytował julek12 16.11.2009, 18:12:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co Ci MVC dla jakiejś strony? MVC stosuje się w celu rozwarstwienia aplikacji, m.in. w celu:
- łatwiejszego zarządzania (średnim i dużym) projektem programistycznym - szybszej możliwości wprowadzania zmian, np. podmiany np. layoutu - odseparowania logiki biznesowej od widoku - wiele, wiele innych (do poczytania, polecam dział frameworki) Jeśli tak: Cytat if ($_POST == null) { include (jakiś plik z widokiem); } pojmujesz MVC, to nie zabieraj się za to bez porządnej lektury podstaw (nie będę podpinał linków, na tym forum jest osobny dział MVC, poczytaj, ponotuj i wrócimy do tematu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Pozdrawiam i życzę owocnej nauki. ps. swoją drogą, tak na marginesie: po co Ci MVC do napisania strony? Wzorzec MVC wykorzystuje się w aplikacjach, chyba, że stronę mam rozumieć w kontekście jakiegoś serwisu internetowego... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:52 |