![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 375 Pomógł: 20 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Istnieje katalog główny main, a w nim folder admin. W obu z nich jest plik .htaccess o tej samej treści:
Kod RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule (.+) index.php?path=$1 [L,QSA] Niestety, pojawia się problem. Rozważmy adres URL: localhost/main/admin/configure. Zgodnie z regułkami w .htaccess Apache powinien przekierować do admin/index.php?path=configure, jednak tak się nie dzieje. W katalogu admin istnieje plik configure.php i wygląda na to, że jest uruchamiany przez serwer zamiast index.php. Czy w Apache można odwoływać się do plików bez rozszerzenia? Jak temu zapobiec? Nie chcę, aby na połowie serwerów nie działała funkcja "nice URL" w moim skrypcie. Problem występuje na razie na localhost. -------------------- „Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyna, dla której chcemy żyć i pracować.” Roman Dmowski
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w serwerach Apache plik htaccess działa tylko w głównym katalogu, a admin już Ci nie zadziała ...
----- Późno było i się źle wyraziłem ![]() Chodziło mi o to, że Apache szuka htaccess'a w każdym katalogu jak dla mnie, dwa takie same htaccess'y mijają się z celem, zrób jeden odpowiadający wszystkim regułą ![]() Ten post edytował DREEMus 2.12.2009, 08:57:37 -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w serwerach Apache plik htaccess działa tylko w głównym katalogu, a admin już Ci nie zadziała ... to żeś wymyślił, jak na webservie wrzucisz to bylektórego katalogu to wszystkie pliki, które tam są będą mu podlegały... co do problemu to miałem to samo, dlatego pozmieniałem adresy tak, żeby były różne od nazw plików i folderów może jest jakieś łatwiejsze rozwiązanie, ale dla mnie ważne jest to że to działa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:20 |