![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam problem tworze bazę danych, mam gotowe dodawanie wpisów do bazy, wszystko działa okej, przyszła pora na wyświetlanie wyników i możliwość edycji i usuwania wpisów, to też sumie działa, ładuje bazę i wyrzuca wyniki na ekran, ale niestety nie mogę usunąć wpisu, ani go z edytować, nie wiem gdzie popełniłem błąd, wszystko robiłem na podstawie kursu PHP. Generalnie wszystko działa więc błąd musi być gdzieś w ostatnich 10 wierszach. Proszę rzućcie swoim profesjonalnym okiem na to.. KOD+opisy:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nic nie dało:
Parse error: parse error in c:\usr\apache\httpd\html\bazadanychzaliczenie\wyswietl.php on line 49 , działa jak usunę } z 49 lini, wtedy wyświetla tabele i pod nią komunikat "Rekord zostal usunety z bazy" od razu po włączeniu strony, naciskając na edytuj, albo usuń nadal nic się nie dzieje. 2 przypadek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta klamra nie dała ci nic do myślenia? Ten post edytował Blame 16.11.2009, 15:40:30 -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Po prostu jak nie było tej klamry to po prostu tekst wypisywało, skrypt nie działał...
Piotr niestety też nie śmiga w opcji co wysłałeś, wciąż po naciśnięciu tylko przeładowuje stronę i nic nie robi... |
|
|
![]()
|
|
dziwna sprawa... a tak może:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Też nie śmiga wciąż to samo... wątpie żeby w kodzie były błędy, bo był kopiowany z kursu internetowego, zawsze działało... A może są jakieś zabezpieczenie w bazie danych które muszę wyłączyć, żeby z poziomu strony edytować i usuwać wpisy ?
KOD na chwilę obecną wygląda następująco (wklejam bo zaraz się pogubimy...)
Ten post edytował erO_ 16.11.2009, 16:08:21 |
|
|
![]()
|
|
a wywal te @.
aha no i pytanie, czy masz coś w tej tabeli dane? Ten post edytował piotrooo89 16.11.2009, 16:13:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jakie @?
|
|
|
![]()
|
|
te: @mysql_connect('localhost', 'root', 'krasnal')
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niestety wciąż przeładowuje i nic poza tym..., chyba będę musiał się wybrać na uczelnie może mój wykładowca coś wymyśli... masakra jakaś....
|
|
|
![]()
|
|
a ten if jest wogóle OK pod względem logicznym, czy wyświetla się ten napis o usunięciu rekordu?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No właśnie nie, tylko i wyłącznie przeładowuje stronę, nic się na niej nie zmienia, komunikat ani przed ani po naciśnięciu się nie wyświetla, tylko i wyłącznie:
Udalo sie polaczyc z serwerem! Udalo sie polaczyc z baza dancych! TABELKA |
|
|
![]()
|
|
u mnie to działa... a te if'y masz w tym samym pliku co wyświetlanie tabelki?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
kurde, to jak to możliwe, że u Ciebie działa, a u mnie nie, w ogóle mi się wyświetla informacji, że usunięto wpis, tylko i wyłącznie przeładowywuje i nic nie robi...
Hallo? ktoś mi pomorze ? Bo sam nie mogę tego rozgryźć... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 4 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w bazie dla uzytkownika ktory loguje się z poziomu php masz ustawione mozliwosc edycji rekordu uswania rekordu?
|
|
|
![]()
|
|
Tak naciskam usuń i nic się nie dzieje, przeładowuje stronę a wpis w tabeli zostaje, nie pojawia się komunikat ze usunięto nic... Tak jak by nic się nie działo, może macie jakiś inny sposób na usuwanie rekordów, ale ten wydawał mi się bardzo logiczny, kolo wyświetlanych wyników w tabeli widnieje opcja usuń i edytuj, ale ani jedna anie druga nie działa. Zależało by mi żeby tylko usuń działało...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 12 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku zobacz przed warunkiem czy dostarczane są dane. Czy $a=del i czy $id jest nie pusta.
albo daj do tego warunek else
Ten post edytował lessi 1.12.2009, 16:06:31 |
|
|
![]()
|
|
Miałeś racje po wklejeniu else, pod tabelą wyświetl się informacja "Błąd", czyli gdzie tkwi błąd, bo już się pogubiłem...
Opisze jeszcze raz bo może coś przeoczyłem w końcu dopiero się uczę BAZA - zaliczenie TABELA - dane (3 pola int [Null-NIE, Domyslnie- 0, reszta pusta] - iloscopon, iloscoleju, iloscswiec) USER - root HASŁO - krasnal KOD JAKI MAM AKTUALNIE
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:01 |