![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Siedzę nad tym od 23:00 (aktualnie jest 4:57) i nie mogę zrozumieć - gdzie jest błąd. Prosiłbym was o rzucenie okiem na kod, pewnie gdzieś jest prosty błąd, którego ja nie moge dostrzec. Problem polega na tym, że próbuje dane z formularza zapisać w bazie danych MySQL. Napisałem formularz i podpiąłem go pod prostą funkcyjkę: (plik dodaj.php - nie zwracajcie prosze uwagi na połączenie z serwerem. Na razie chciałbym, żeby zmienna $imie przybrała wartosć z formularza) CODE <?php $sql_conn = mysql_connect('localhost', 'root', 'krasnal'); if ($sql_conn) echo ("Jest serwer"); else echo ("Nie ma <br>"); $database = mysql_select_db('test'); if ($database) echo ("Jest baza"); else echo ("Nie ma"); $imie=$_POST['imie']; $nazwisko = $_POST['nazwisko']; $email = $_POST['email']; echo ("To jest imie $imie"); //$zapytanie = "INSERT INTO `tabelka` (`id`, `imie`, `nazwisko`, `email` ) VALUES ('', '$imie', '$nazwisko', '$email')"; //$idzapytania = mysql_query($zapytanie); ?> Funkcja powinna wyświetlić Imię podane w formularzu jednak nie wiem czemu tego nie robi. Napisałem, drugi prosty formularz: CODE <html> <head> <title> Dodawanie rekordów </title></head> <body> <form method="POST" action="dodaj.php"> Podaj imię: <input type="text" size="30" name="imie"><br> Podaj nazwisko: <input type="text" size="40" name="nazwisko"><br> Podaj e-mail: <input type="text" size="40" name="email"><br> <input type="submit" value="wyślij!"> </form> </body> </html> Z tym formularzem działa bez problemu, natomiast z tym już nie chce: http://iem.pw.edu.pl/~adachd/cw2/php/pokaz.txt Myślałem, że to kwestia tego , że użyhwam id zamiast name jednak zmiana niewiele pomogła... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:13 |