![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Sopot Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam postawioną stronę na Joomli 1.5 do której używam sh404sef do przepisania adresów. I dąże do uzyskania adresu strony głównej www.mojadomena.pl a nie www.mojadomena.pl/index.php Mam w Joomli uruchomione mod_rewrite i w sh404sef też w opcji advanced żeby używał mod_rewrite i .htacces. Mój plik .htaccess wygląda następująco: # # Włączenie mechanizmu translacji adresów # - modułu: mod_rewrite # RewriteEngine On # Odkomentuj poniższą linię, jeżeli URL Twojego serwera web # nie jest ścieżką do katalogu z Twoim Joomla # Wpisz w miejscu: TwojKatalogJoomla poprawną ścieżkę # RewriteBase / # # Dyrektywy # RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*) index.php Wszystko mi śmiga elegancko oprócz strony głównej która wywala bład 404 jak nie wpiszę w sh404sef index.php jak home.pl. Podobno jest istotne że mam hosting na home.pl i oni tam mają jakiś swój własny patent na mod_rewrite. Ale na swoich stronach oni piszą tylko o Apachu. Może ktoś z was wie jak ten problem rozwiązać. Pozdrawiam, Darek -------------------- galeria artystów piekloniebo.pl - kolczyki, klipsy, bransoletki, prezenty
zapraszam Darek Dawicki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:04 |