![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić, że jak najadę na obrazek to zmienia się na inny? Miałem to w JavaScipt ale jak najezdzam to sie laduje tak dziwnie, skacze obraz i dopiero po jakiś 5 sekundach jest normalnie. Jak zrobić to za pomocą CSS?
Powód edycji: [Spawnm]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jeden większy obrazek jako tło i w css :hover -> zmiana położenia tła
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam się na CSS w ogóle, tak więc prosiłbym o kod.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Więc przenoszę i dodaję tag
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 3 Dołączył: 25.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładam że obrazek główny i ten, który się ma zmienić mają taką samą wysokość w (X,Y) px. Po kolei proponuję Ci tak:
0. W pliku graficznym (jpg, png) ustawiasz 2 obrazki, jeden pod drugim, na górze ten, który ma być pierwszy. 1. W kodzie strony . 2. W css: #obrazek { background: url('sciezka_do_obrazka') top no-repeat; } #obrazek:hover { background-position: 0 -Ypx; } ,gdzie Y jest wysokością jednego obrazka. Pisane z głowy, ale chyba tak to leciało z tego co pamiętam. ![]() -------------------- Konkretny problem? Chętnie pomogę, nakieruję. Pomogłem? Daj "+", tyle możesz zrobić :)
Agencja interaktywna IN Progress http://in-progress.eu/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie nie skacze, może zbyt duże pliki?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 17:06 |