![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Od wczoraj przeszukuję google ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Tworze skrypt w którym to trzeba wysłać N sms'ów i otrzymane kody wpisać w odpowiednim polu. Zacząłem tworzyć skypt i zatrzymałem się w miejscu gdzie skrypt usuwa powtórzony kod. W podanym przykładnie należy podać 5 kodów.
Przy wpisaniu np "kod1, kod1, kod2, kod3, kod4" Wszystko pięknie działa. Ale przy wpisaniu "kod1, kod2, kod3, kod4, kod4" już nie. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz co zwraca print_r($kody);
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Robisz explode po \n a podajesz kody z przecinkami wiec........ -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz co zwraca print_r($kody); Dla "kod1, kod1, kod2, kod3, kod4" Dla "kod1, kod2, kod3, kod4, kod4" Robisz explode po \n a podajesz kody z przecinkami wiec........ To jest tylko przykład użytych kodów. Normalnie kody wpisuje się jeden pod drugim ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozbijasz po "\n"
kazda nastepna linia to chyba \r\n wiec przy wszystkie wartosci po za ostatnia maja kod1\r kod2\r kod3\r kod4\r kod4 poniewaz za ostatnia wartoscia nie masz \r (czyli powrot karetki) - to teoria;) zrob expolode po \r\n albo \n\r juz nie pamietam jak szlo:) -------------------- śmieszne obrazki
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przeciez widac ze zwraca mu dobra tablice.
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
marcio->"Przeciez widac ze zwraca mu dobra tablice.", znak powrotu karetki jest niewidoczny dla oka;)
widzisz roznice miedzy dwoma tablicami? tab1 = kod1\r kod2\r kod3\r kod4\r kod4 tab2 = kod1 kod2 kod3 kod4 kod4 Ktora ma unikalne wartosci? -------------------- śmieszne obrazki
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 9 Dołączył: 22.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie musi być problem ze znakami białymi, nie widzę innej możlwości
![]() Możesz weż wszystkie wartości wcześniej trim() ? |
|
|
![]()
|
|
Ges-> zobacz co ja napisalem 2 posty wyzej:)
-------------------- śmieszne obrazki
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 9 Dołączył: 22.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, problem rozwiązany ;-))
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:48 |