![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Napisałem taki mały skrypt edycji newsów, ale coś nie chce działać, nie wiem dla czego.
Oto kod:
A tutaj screeny jak działa: ![]() ![]() A powinien tak: ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój kod i screeny wszystko, mówią. Może tak zastosujesz echo mysql_error(); żeby sprawdzić czy nie wywala błędów.
I dodatkowo możesz napisać coś więcej oprócz tego, że nie działa, jak się przejawia nie działanie... Ten post edytował potreb 15.11.2009, 17:17:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój kod i screeny wszystko, mówią. Może tak zastosujesz echo mysql_error(); żeby sprawdzić czy nie wywala błędów. Spójrz na 47 linijkę w kodzie :] I dodatkowo możesz napisać coś więcej oprócz tego, że nie działa, jak się przejawia nie działanie... A to przepraszam, Nie edytuje rekordów -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz tu:
Twój kod to sieczka. Nie wiem po co w action masz &edytuj=1 a później &edytuj=2. Przed UPDATE możesz dać print_r($_POST); żeby zobaczyć jakie dane zostają przesłane, czy id jest zgodny itp. Możesz sobie nawet zapytanie wyświetlić, żeby zobaczyć czy aby wszystkie dane tam trafiają. Ten post edytował potreb 15.11.2009, 18:10:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nadal nie mogę sobie z tym poradzić... Może ktoś naprowadzi?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale chłopie namieszałeś
![]() trochę pozmieniałem, zobacz czy działa, za mało danych dałes więc robiłem trochę na oślep, jak wywołujesz edycję newsów? tzn. podaj adres www a dokładniej to co masz po "?"
Ten post edytował patryk9200 15.11.2009, 22:18:58 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki ale nie skorzystam z twojej pomocy ponieważ nie lubię pracować na funkcjach.
Kod wygląda tak:
Działa prawie tak jak chcę tylko nie wiem dlaczego ale dalej pokazuje pustą listę rozwijalną. Proszę o pomoc ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh.......
![]() niech ci będzie masz tu bez funkcji:
|
|
|
![]()
|
|
Wiesz co... dzięki, ale wolałbym na moim przykładzie, bo tutaj wiem co i jak...
Gdybyś był tak łaskaw na moim przykładzie sprawić, aby ta pusta lista rozwijalna zniknęła?? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
hehe ależ to twój kod z poprawioną masą błędów, inaczej ci tego nie zrobie. Po prostu go poukładałem, poprawiłemi dodałem co trzeba i gotowe....
|
|
|
![]()
|
|
Nie skorzystam ponieważ nie działa, a poza tym wole własny... no nic muszę się sam pomęczyć
Po przeanalizowaniu kodu html doszedłem do wniosku, że winna jest linia 32
Po usunięciu tej linijki działa ![]() TEMAT CLOSE Ten post edytował adrianozo 16.11.2009, 17:37:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie skorzystam ponieważ nie działa, a poza tym wole własny... no nic muszę się sam pomęczyć Po przeanalizowaniu kodu html doszedłem do wniosku, że winna jest linia 32 [PHP] pobierz, plaintext
Po usunięciu tej linijki działa ![]() Tak to jest jak się czyta między wierszami. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Sory, ale po prostu nic dla mnie nie było błędne w tym wcześniejszym kodzie...
Dzięki za pomoc, ale nie zrozumiałem tamtego postu i się wkurzałem, ale w sumie czasami lepiej samemu do tego dojść... będę pamiętam na przyszłość ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chodzi bardziej o to, abyś sam szukał rozwiązań, zanim napisz o problemie.
Pamiętaj, że stosowanie print_r($_POST); var_dump($zmienna); echo mysql_error(); error_reporting(E_ALL); ułatwia pracę. Gdybyś zastosowal odrazu print_r($_POST) zobaczyłbyś, że POST['id'] jest puste, dlatego nie spełnia warunku. Stosuj dla kodu tabulatory dla każdej klamry, aby kod był czytelniejszy i dodatkowo komentuj co dana częśc skryptu robi, bardzo się przydaje, jak człowiek zapomina po pięcu browarach co tam napisał. Pozdro -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za podpowiedzi..... chyba zacznę je stosować
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 11:57 |