![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie w piękny weekendowy dzień,
Mam taką funkcję która należy do klasy PageNavigator :
<br><br>Jak widać w łańcuchu przekazywanym przez url mamy {$controller}, Ponieważ obiekt klasy PageNavigator jest przekazywany do systemu szablonów smarty to pomyślelem że taka konstrukcja będzie działać, przy czym {$controller} to zmienna ładowana przez inna funkcje również do Smarty. W innych miejscach zmienna {$controller} jest uzupełniana prawidłowo, niestety w tym łańcuchu wogóle sie nie uzupełnia..... Czy wogóle taka konstrukcja ma prawo działać ? Na moją logikę tak ![]() Przedstawie jeszcze w jaki sposób jest ładowana zmienna do szablonu :
Jak widać powyżej mamy zmienną 'controller' a na samym końcu ładuję do widoku łańcuch zapytania $navigator Ale niestety tak jak wspomniałem {$controller} w tym przypadku wogóle się nie uzupełnia......macie jakieś wskazówki ? A tutaj kawalek szablonu tpl : value = "{$controller}" jest uzupelniane poprawnie Dalej mamy {$parts.navigator} i tam znajduje sie łańcuch z pierwszej przedstawionej funkcji w którym to znajduje sie zmienna dla smarty {$controller}, czy to ma prawo działać ? Ten post edytował Wolfie 15.11.2009, 16:35:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Smarty podstawia wartości w odpowiednie miejsca szablonu, nie przetwarza ich. Inaczej można by ustawić wartość '{$x}' dla zmiennej x. I co wtedy biedne Smarty miało by wyprodukować po natrafieniu na '{$x}' gdzieś w szablonie? Co najwyżej stack overflow
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:41 |