![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy jest jakiś sposób na to aby bez większego kombinowania aby w momencie gdy wywołam moduł admin (pisany z małej litery w URL), poprawnie wyszukiwało kontroller Admin_IndexController W tej chwili aby to działało nazwę katalogu muszę pisać z dużej litery (Admin), oraz w linku URL nmazwę modułu także musze podać z dużej litery. Czy można w jakiś sposób wyłączyć rozróznianie wielkości liter nazwy modułów? Ten post edytował Sajrox 14.11.2009, 18:25:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak masz zapisane nazwy plików
![]() U mnie działa z małymi normalnie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nazwy plików standardowo:
../modules/default/contollers/IndexController.php (klasa: class IndexController extends Default_InitModule) ../modules/admin/contollers/IndexController.php (klasa: class Admin_IndexController extends Admin_InitModule) Aha dodam że moje kontrolery dziedziczą po kontrolerze globalnym ../modules/default/InitModule.php ../modules/admin/InitModule.php Z tego co teraz widze nie może wlaśnie odnaleść tych kontrolerów globalnych :/
W Include path mam
Niestety błąd
szuka w katalogu Admin a powinien w admin Jednak jak zmienie nazwę kontrolera glob. na admin_InitModule otrzymuje
Nic juz nie rozumiem :/ Ten post edytował Sajrox 14.11.2009, 18:35:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz jak inicjujesz autoloader w bootstrapie
bo tam masz błąd -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodales 'Admin' do namespace?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Problem z wielkością znaków ciąg dalszy :/
Poprzedni problem rozwiązałem przez dodanie w odpowiednie miejsce kodu
Teraz mam kolejny problem dokłądnie z tej samej beczki ale związany z formularzami. Otóż formularze trzymam w katalogach z modułami ./MODULES/admin/Form/(Login.php, Register.php itd..) ./MODULES/default/Form/... Nazwy klas Formularzy wyglądają tak:
I problem jest w tym że na serwerze tych formularzy szuka pod ścieżką: (Admin/Form/Login.php) (Admin/Form/Register.php) itd.. Generalnie chodzi o wielkośc liter nazw modułów szuka w katalogu "Admin" jednak z tego względu że katalogi mam pisane z małej litery "admin" to analogicznie nie może znaleść klase gdyż Admin i admin to 2 rozne katalogi. Jak mogę to rozwizać według Was ? Ustawienie Namespace nic nie daje:
Na windowsie jest ok z wiadomych względów, co zerobić aby na serwerze / Linuxie też działało porpawnie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I problem jest w tym że na serwerze tych formularzy szuka pod ścieżką: (Admin/Form/Login.php) (Admin/Form/Register.php) itd.. wiec uzywaj takich a jesli przeszkadzaja ci wielkie znaki w URLu to uzyj helpera z
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
OK jako tako rozwiązałem problem
Teraz mogę także zastosować to do Modeli itp. Jakieś sugestie do tego rozwiązania ![]() ![]() Jedynym minusem tego rozwiazania jest to że nie będę mógł uzyć Formularz pochodzący z innego modułu niż obecnie aktywny. .. Kolejny problem z wielkością znaków :/ Tym razem z ActionHelper. CHodzi o to że teraz aby działało musze nazwać klasę helpera:
A chciałbym:
Czy nie ma prostego sposobu na te problemu z wielkością znaków ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:14 |