![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką strturę:
StronaA StronaB StronaB_1 StronaB_2 StronaB_2_x StronaB_2_y StronaB_2_z StronaB_3 StronaC Załóżmy że wchodzę na stronę "StronaB_2" Po pierwsze chciałbym mieć w menu wszustkie strony obok StronaB_2 (-B_1, B_3). Po drugie chciałbym mieć całą ścieżkę od głównej kategorii wraz z sąsiednimi elementami. Po trzecie chciałbym mieć rozwinięte wszyskich potomków. Chodzi o to że wchodzę na główną stronę to mam tylko najwyższe menu. Klikam na jedną z tych stron to w menu "rozwija się" dodatkowo lista podstron tej strony. Jak wybieram jakąś podstrone to mam to co miałem + lista podpodstron tej podstrony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jakich opcji użyć? Próbowałem ->setOnlyActiveBranch(true)->setRenderParents(), ale gubi mi kategorie sąsiadujące z nadrzędnymi i obcina główne kategorie jeśli tylko aktywna kategoria ma podkategorie. Nie wiem jak to zrobic. Jak zamotałem za bardzo, to mogę spróbować znaleźć jakiś przykład (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował MarcinTryka 14.11.2009, 17:00:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro maja byc sasiednie podkategorie to dlaczego uzywasz setOnlyActiveBranch()?
tutaj znajdziesz wiecej szczegolow Ten post edytował seth-kk 15.11.2009, 13:05:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo jak nie użyję tego to rozwijają mi się podkategorie sąsiednich kategorii i robi mi się drzewo całej strony, a nie intuicyjne dynamiczne menu.
Dokumentację przeczytałem. Nie znalazłem tam takiej możliwości, ale zanim zacznę sam pisać kompletny helper chciałem zapytać, byćmoże jakoś się da :/ Może ciężko się wczytać w te moje wypociny, dlatego pokazuję dość rozbudowany przykład menu na którym widać o co chodzi: (IMG:http://img101.imageshack.us/img101/7545/podstronymenu.png) Ten post edytował MarcinTryka 15.11.2009, 17:24:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
html bylby lepszy gdyz "rozwija sie" pozostawia sporo niedomowien
moznaby przy pierwszym uzyciu $this->navigation()->menu() wyciagnac 2 pierwsze poziomy (minDepth, maxDepth) a w drugim trzeci poziom (setOnlyActiveBranch) jesli ma to byc jeden zagniezdzony <ul /> to standardowy View_Helper_Navigation_Menu nie da rady |
|
|
![]()
|
|
Ok, czyli trzeba coś swojego (ewentualnie dziedziczącego po tym helperze)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:05 |