![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem: Stworzyłem swoją galerię, która - jak widać w poniższym kodzie - czyta zawartość katalogu i wyświetla po kolei wszystkie zdjęcia. Chcę zrobić takie coś, żeby po kliknięciu na zdjęcie, zamiast otwierania go "na surowo" w nowym oknie na białym tle, zmienne $Plik, $width i $height były wpisywane do nowego pliku np. powiekszenie.php i odnośnik przenosił mnie do tego pliku z ładną oprawą graficzną. Myślałem, żeby stworzyć funkcję, która będzie tworzyła plik powiekszenie.php lub też modyfikowała go w ten sposób żeby wyświetliło się zdjęcie na które kliknąłem. Ale:
1) zmienna $Plik przyjmuje nazwę ostatniego pliku, który się wgrał do galerii, a nie tego, na który klikam; 2) nie wiem jak zrobić, żeby odsyłacz wysyłał mnie do pliku powiekszenie.php z już wprowadzonymi do niego zmianami. Mam nadzieję, że nie skomplikowałem tego za bardzo. Proszę o wytłumaczenie, jak chłop krowie na rowie, bo jestem początkujący.
Ten post edytował matewka 14.11.2009, 14:39:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 8 Dołączył: 8.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmien linie 17 na :
Link do pliku : skrypt.php W tym pliku bedziesz mial zmienne : $_GET['height'] - wysokosc zdjecia $_GET['width'] - szerokosc zdjecia $_GET['plik'] - nazwa zdjecia Poza tym przeczytaj : pl.wikipedia.org/wiki/GET_(metoda) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście! Na śmierć zapomniałem, że zmienne można przenosić za pomocą adresu strony (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Wielkie dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:30 |