![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, ucze sie PHP z ksiazki PHP 5, Apache i Mysql. Jestem w 13 rozdziale i tam sie tworzy cms, ale mam problem juz na poczatku, bo gdy wchodze w przegladarce na localhost, wybieram logowanie i wpisuje poprawne dane to do adresu dolacza sie mi znak "\" i wyglada to tak: http://localhost\/index.php
przyklady mozna sciagnac stad: ftp://ftp.helion.pl/przyklady/phappo.zip a to chyba chodzi o te fragmenty kodu:
po zalogowaniu powinien przenosic na index.php ale wlasnie dokleja sie znak "\" i nie wyswietla strony. to samo jest z wylogowaniem
Co z tym zrobic? prosze o pomoc pozdrawiam!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 18 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Pwo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jak wygląda funkcja redirect.
Wydaje mi się, że ma ona postać:
Plik http.php
Więc tak jak myślałem. Możesz zrobić goły header, lub stworzyć nową funkcję, która nie będzie dodawała '/'. Ten post edytował iVorIus 13.11.2009, 23:27:18 -------------------- Chcieć to móc, lecz trudnością jest chcieć, nie móc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzn jak to zrobic, bo nie kapuje. Czemu ten znak sie dodaje?
pozdrawiam!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż swoją funkcję redirect, to zakapujesz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 18 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Pwo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż swoją funkcję redirect, to zakapujesz. Czytanie ze zrozumieniem == FALSE ? Zobacz mój post wyżej.. Myślę, że to powinno pomóc: Zmień zawartość funkcji redirect na: Lub zamien w kodzie redirecty na kod podany wyżej. Ten post edytował iVorIus 14.11.2009, 11:58:08 -------------------- Chcieć to móc, lecz trudnością jest chcieć, nie móc.
|
|
|
![]()
|
|
zamienilem to w pliku http.php i juz nie dodaje tego \, ale teraz przenosi na strone transact-user.php i zostaje biale pole, a powinno wrocic do index.php
![]() nikt nie korzystal z tej ksiazki i nie mial takiego problemu? te przyklady sa z oficjalnej strony heliona, wiec chyba powinny dzialac normalnie... pozdrawiam!!! |
|
|
![]()
|
|
Wybacz, podałem funkcje bez zmiennej..
I możesz dodać to sprawdzanie nagłówków itp. Ten post edytował iVorIus 14.11.2009, 12:57:46 -------------------- Chcieć to móc, lecz trudnością jest chcieć, nie móc.
|
|
|
![]()
|
|
dziala
![]() ![]() trzeba tylko jeszcze dodac przed $url . '/' . bo w tym co podales nie dodaje /, ale z tym sobie poradzilem jeszcze raz thx pozdrawiam!!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 17:56 |