![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam kod
i przycisk do tego lecz gdy nacisne zmien to wyskakuje mi Aktualizacja nie powiodla sie! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 6 Dołączył: 10.08.2009 Skąd: Nowe Miasto Lubawskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat $zapytanie = "UPDATE produkty SET nazwa='".$_POST['nazwa']."', gatunek='".$_POST['gatunek']."', rok='".$_POST['rok']."', gdzie='". $_POST['gdzie']."', uwagi=" . $_POST['uwagi'] . " WHERE nazwa=".$_POST['nazwa']; Sprawdz swoje zapytanie bo brakuje cudzysłowu na końcu. Poza tym w dwóch ostatnich nazwach (uwagi, nazwa) nie dodajesz apostrofu. -------------------- Użytkownicy jak życie, wszystkim mogą cię zaskoczyć.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mogę rozszyfrować gdzie brakuje
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 6 Dołączył: 10.08.2009 Skąd: Nowe Miasto Lubawskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie trzeba wskazywać palcem gdzie popełniłeś błąd?
Chyba że trzeba. Oto twoje zapytanie z pierwszego postu: Kod $zapytanie = "UPDATE produkty SET nazwa='".$_POST['nazwa']."', gatunek='".$_POST['gatunek']."', rok='".$_POST['rok']."', gdzie='". $_POST['gdzie']."', uwagi=" . $_POST['uwagi'] . " WHERE nazwa=".$_POST['nazwa']; i gdzie masz umieścić tez nieszczęsny cudzysłów: Kod $zapytanie = "UPDATE produkty SET nazwa='".$_POST['nazwa']."', gatunek='".$_POST['gatunek']."', rok='".$_POST['rok']."', gdzie='". $_POST['gdzie']."', uwagi=" . $_POST['uwagi'] . " WHERE nazwa=".$_POST['nazwa']"/*TUTAJ umieść ten cudzysłów*/; i w sumie nie wiem po ci te wszystkie spacje po np.: Kod ', gdzie='". $_POST['gdzie']."' Po co te spacje? Zlikwiduj je. Nie masz chyba edytora z kolorowaniem składni PHP. Polecam Ci Notepad++ lub PHP Web Page Editor. -------------------- Użytkownicy jak życie, wszystkim mogą cię zaskoczyć.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj to:
W uwagi=..... i w WHERE nazwa... nie było apostrofu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:27 |