![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuje wygenerowac baze produktow ze sklepu dla ceneo i skapiec do pliku xml i na prawde nie wiem jak sie za to zabrac tak wyglada forma z ceneo prosze o pomoc bo na prawde nie wiem jak to ugryzc... pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebujesz czegoś do generowania xml'a, do wyboru masz gotowe klasy, ale możesz też użyć chociażby zwykłego zapisu do pliku. Do tego kilka pętli foreach, które będą iterować po produktach i wypisywać ich dane. No i na koniec, plik trzeba zapisać.
Popróbuj, z chęcią pomożemy w przypadku niepowodzeń. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh no problem mam taki ze nie wiem z ktorej strony to ugryzc gdyz na prawde jestem zielony jesli chodzi o te zagadnienia...
jesli chodzi o pomoc to na prawde nie oczekuje gotowca, ale nawet nie wiem jak mam zaczac ![]() w sklepie jest ponad 400 produktow i na prawde nie chcialbym skonczyc robiac to wszystko recznie ![]() nie moge znalezc zadnego przykladu jakby to mialo wygladac... perspektywa przebrniecia przez php troche mnie przraza... chcialbym liczyc na jakas bardziej szczegolowa pomoc, chociazby od czego zaczac "majsterkowanie".. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli nie znasz php w ogóle i chcesz się zabrać za zrobienie generatora xml'a dla porównywarki? No to czeka Cie troszeczkę nauki ;>
Przede wszystkim podstawy php, w tym łączenie się za bazami danych, dalej podstawy xml'a. Jak już będziesz wiedział o co chodzi to możesz pokusić się o napisanie prostego skryptu, który: 1. Wykona zapytanie SQL -> pobierze rekordy potrzebne do utworzenia pliku xml 2. Wykona nawet proste opięcie danych w znaczniki xml (wg struktur porównywarek) 3. Zapisze tak wygenerowaną treść do pliku xml Później, możesz się pokusić o tworzenie xml przy użyciu narzędzi do tego przeznaczonych, np SimpleXML. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę Ci pokazać jak pare miesięcy temu ja to zrobiłem : )
Nie jest to dobrze ale działa ![]() Było to generowanie xmla do obsługi rotatora we flashu.
Tak jak mówiłem nie jest to zrobione dobrze tylko na odwal .. Ale działa ![]() Ten post edytował motyl-pl 7.07.2010, 22:06:43 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:14 |