![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki dziwny problem ... w jednej z funkcji do wysyłania plikow na serwer formularz dziala ok i pliki są wysyłane zgodnie z tym jak sobie to zaplanowałem... jednak kiedy skopiowałem ten sam formularz do innego pliku w celu wysyłki avatara do swojego profilu to kod staje na warunku
gdzie oczywiscie "uploaded" to nazwa zmiennej w inpucie typu file ( zresztą działa to w poprzednim formularzu)... Jak się można domysleć przyczyna jest nie przekazywanie zmiennej w tablicy $_FILES i bladego pojęcia nie mam dlaczego to nie działa skoro to ten sam kod... bo nawet gdybym pominął jakąś zmienną to wywaliłoby błąd a tak właściwie to nic się nie dzieje / nie wyświetla, strona ładuje się jak by się tylko odświeżyla ( za sprawą action="$PHP_SELF" ) dodam że jeśli zmienie z $_FILES['uploaded'] na $_POST['uploaded'] to przekazuje tą zmienną z nazwą pliku ale to mnie średnio zadowala ![]() czyli formularz w jakis tam sposob działa... kodu nie za bardzo jest sens wysylac bo jest ro rozstrzelone po całym pliku ale od funkcji o której wspomniałem zaczyna się cala procedura zapisywania pliku na serwerze i w bazie danych... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na moje brakuje Ci w <form> enctype="multipart/form-data".
-------------------- fitmate.pl - aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
więc raczej nie brakuje ;P Ten post edytował maxis88 13.11.2009, 11:11:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a gdzie masz MAX_FILE_SIZE? zrób print_r($_FILES) i pokaż co wyrzuca.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
print_r($_FILES) daje Array()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a nie dales przypadkiem tego forma w srodek innego forma?
pokaz caly kod, albo najlepiej pokaz wygenerowane źródło, albo najlepiej daj linka do strony ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co napisałeś powinno działać ok,
a wartości MAX_FILE_SIZE nie są obowiązkowe ;-P -------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw opcje:
- upload_max_filesize - post_max_size na odpowiednie wartości w php.ini lub poprzez ini_set() w skrypcie. Być może za duży plik wysyłasz. -------------------- fitmate.pl - aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
poniżej funkcja po której uruchomieniu wszystko działa jak należy ...
i tak troche na moje usprawiedliwienie ;P WIEM- że mam bałagan w kodzie ale zajmę się tym jak już zrobie co zaplanowałem ![]() i to co z niego skopiowałem / zmieniłem:
Ustaw opcje: - upload_max_filesize - post_max_size na odpowiednie wartości w php.ini lub poprzez ini_set() w skrypcie. Być może za duży plik wysyłasz. raczej nie mogę edytować ustawień php.ini ( tak mi sie wydaje ) jesli to nie jest mój serwer... a jeśli chodzi o plik to nawet nie przekracza 100 kB wiec to nie o to chodzi ... bo i zdjęcia w dobrze działającym skrypcie wysyłalem większe i działało ... ehh faktycznie nie zamknąłem poprzedniego forma ... dzięki za uwagę ![]() Ten post edytował maxis88 13.11.2009, 11:59:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:43 |