![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
od dłuzszego czasu zastanawiam się nad stworzeniem strony internetowej. Mam pewna koncepcje, ktora chcialbym wdrozyc w zycie, ale nasuwa mi sie jedno zasadnicze pytanie: Czy istnieje mozliwosc stworzenia skryptu, ktory dzialalby na zasadzie: dodawanie newsu na moja strone, ktorego tresc bylaby skopiowana z newsa strony obcojezycznej (prosze nie myslec, ze chce tworzyc jakies plagiaty). Bardzo prosze o odpowiedz Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
tak możesz za pomocą cURL pobierać testy z innych stron.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, dzieki, ale jeszcze jedno mnie nurtuje czy jest sposob na zrobienie skryptu ktory automatycznie skopiuje dane ze strony(cos jak curl) w momencie pojawienia sie na stronie nowego newsa (czyli nowe dane na stronie.. -> kopiowanie na moją) / cos jakbym chcial kopiowac notki z bloga
pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu sprawdzaj co jakiś czas i porównuj ze swoimi danymi.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
hmm ok, a wiec mam cos takiego
jak teraz to zrobic aby ze strony kanału RSS wyciągnąć linki które na owej stronie są podane? Dziekuje za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
jak masz RSS'a to po co Ci cURL? wystarczy Ci jakiś paser XML'a http://pl2.php.net/manual/pl/refs.xml.php
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:57 |