![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z htmlem, składam stronkę gdzie muszę zastosować skrypt galerii.
Skrypt sam w sobie działa ok. Mam Natomiast problem z podpisaniem obrazków. Chciałbym aby nad każdym obrazkiem znalazł się tytuł. W tej chwili kawałek kodu wygląda następująco: Wiadomo, komendy są obok siebie tak aby zdjęcia wyświetlały się w jednej lini. Tutaj aby łatwiej się patrzyło dałem jedno pod drugim. Za każdym razem gdy dodam trochę tekstu to obrazki mi spadają ![]() Panowie gdzie jest knif? Na pewno jest to prosta sprawa a ja już straciłem przez to parę godzin ![]() ![]() Proszę o pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
po pierwsze:
![]() co to tematu: i teraz jeszcze pytanie czy poprawnie podałeś ścieżki do wszystkich skryptów zawiązanych z lightboxem. Ten post edytował piotrooo89 12.11.2009, 13:29:43 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm, wydaje mi się, że ścieżki są podane ok, ponieważ skrypt działa, jak sądze poprawnie.
Co do tego kodu co podałeś z tymi zdjęciami to praktycznie jest ok ponieważ nie ucieka na dół, niestety tekst pokazuje się obok a nie na górze, przez co wygląda koszmarnie ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a możesz wrzucić to na jakiś serw żeby można było popatrzyć?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej będzie dać w tabeli:
CODE <table border="0" cellspacing="0" summary="">
<tbody> <tr> <td>Opis obrazka 1</td><td>Opis obrazka 2</td> </tr> <tr> <td>Obrazek 1</td><td>Obrazek 2</td> </tr> </tbody> </table> |
|
|
![]()
|
|
zdjęcia to nie dane tabelaryczne, nie jest zalecane robienie tego typu rzeczy na tabelkach.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to jako lista nienumerowana tylko w arkuszu trzeba wywalić punktowanie.
A to wszystko w kolejnej liście nienumerowanej i dać w arkuszu stylów display:inline; |
|
|
![]()
|
|
display inlinie nie jest wspierane przez IE.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dałem to Panowie w tabelki i teraz to się wyświetla tak jak powinno. Pytanie tylko dlaczego to nie jest zalecane?
|
|
|
![]()
|
|
No tak nie 100% nie wspiera: Tutaj jest rozwiązanie.
Ale jednak dla jasności lepiej kolego raczkujacy zamieść gdzieś kod na serwerze i daj link. |
|
|
![]()
|
|
ponieważ zdjęcia nie są danami tabelarycznymi. poczytaj: http://kurs.browsehappy.pl/CSS/Table
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie zalecane ponieważ tabelki służą do tabelek z danymi. Aczkolwiek jakiś czas temu większość całych serwisów internetowych opierała się na tabelkach.
|
|
|
![]()
|
|
jakiś czas temu ludzie podróżowali konno, czy to znaczy że teraz też trzeba tak podróżować?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ostatni off topic.
Uważam ,że jeżeli są trudne miejsca to można stosować tabelki aczkolwiek zgadzam się że nie powinno się. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 08:51 |