![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2004 Skąd: Gdynia, Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- $warsztat = array('php','postgres','zend_studio');
$on_focus = new PRADO; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2002 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli znasz sie na flashu to łatwo ! jesli nie to trudno
![]() -------------------- co chciałes tu znalezc ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SonGoace: takie posty nadaja sie tylko do smietnika
![]() fryk: Nie bedziesz iwedzial dopuki nie sprobujesz. Ogolnie flash jest prosty jednak co bardziej zaawansoawne rzeczy wymagaja znajomsci ActionScript - jezyka skryptowego we Flashu - ale jak wszystkiego mozna sie nauczyc. Kiedys podobne menu udalo mi sie zrobic po tygodniu nauki Flasha, wiec nie jest trudny ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla mnie nie jest problemem napisanie oskryptowania, nawet we flash'u
![]() www.flashzone.pl i pobierz nieoficjalnego manuala do Flash'a 5 www.flash-by-webmaniak.prv.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2004 Skąd: że znowu ლ(ಠ益ಠლ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JejQ... to menu to jeszcze nic. Ale dziwię że strona Macromedii ma tak slbe menu, przecież ludzie tworzą we Flashu takie rzeczy że aż w głowie się nie mieści!
A w tym menu to ActionScriptu jest bardzo mało! Te same efekty uda się uzyskać w HTMLu, jedyną różnicą może być brak identycznej animacji: wygasania buttonów, fade-in w linkach ale i z tym można się pobawić w GIFach. Do zrobienia podobnego menu przydadzą Ci się jeszcze www.flashkit.com i www.flashroom.com. Mistrzostwo Flasha: www.2advanced.com, www.swift3d.com, www.soundperformance.co.uk, a więcej znjdziesz w linkach na podanym już wcześniej FlashZone. Zajrzyj np. na www.republika.pl/dzierzbol i powiedz co sądzisz o tej stronie i o menu: to projekt mój i mojego kolegi na stronę o StarCrafcie. -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Flasha znam dość dobrze. Menu Macromedii jest banalnie proste.
Ale po co jej lepsze :?: Nie ma sensu robienia wielkich efektów, jeżeli jest mało miejsca i trzeba dużo pokazać. Jej menu jest najlepszym jakie mogła zrobić w swoim przypadku :wink: -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2004 Skąd: Szczecin|Bukowe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnu proste i ładne, jak mówił któryś z poprzedników z samym oskryptowaniem nie ma problemów, jednak grafika to już coś z innej beczki, do czego ja np nie mam żadnego talentu.
Wracając do menu z macromedi, ludzie zamieszczajacy menu z lepszymi efektami musieli liczyć się z tym iż im lepsze menu tym strona dłużej bedzie sie wczytywać co zniecheciło by odwiedzajacych ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2004 Skąd: że znowu ლ(ಠ益ಠლ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale zawsze można wrzucić jakiś ładny preloaderek i wtedy user mógłby się patrzeć jak ściągają mu się kilobajty i jak skaczą procenty ściągniętego pliku
![]() -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Menu to jest menu.
Można się domyśleć o co biega. :wink: -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
www.neostream.com - zobaczcie to
![]() |
|
|
![]()
|
|
łeeee... jeśli chodzi o menu to nieco mało efektowne. Jedyne czym można się zachwycić to płynność animacji płomieni, poza tym- nic ciekawego...
Strasznie irytujący preloader!!! W kółko ta sama muza, nie wiem kiedy to się skończy bo ani nie widzę paska postępu, ani procentów, ani bajtów... nic. Ale animacje... genialne! Ciekawe efekty dźwiękowe, wszystko rysowane we Flashu więc jakość bardzo dobra. Strona ogólnie mi się podoba, w wykonaniu wydaje się być nietrudna, najtrudniejsze to chyba narysowanie tego wszystkiego i animacja. Tylko to ładowanie... można to było inaczej rozwiązać... ale już nie będę o tym pisał, nie trzeba narzekać bo warto było czekać aż się załąduje ;] Pozostaje tylko skonfrontować z http://www.ultrashock.com albo http://www.2advanced.com EDIT: Ciekawe co powiedziałby użytkownik "Kanis" z forum Flashzone... jeszcze nie widziałem żadnej pozytywnej jego opinii na temat stron -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2004 Skąd: Gdynia, Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- $warsztat = array('php','postgres','zend_studio');
$on_focus = new PRADO; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2004 Skąd: Szczecin|Bukowe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No no bardzo ciekawe manu, które zapewne wymagało dużej pracy ale i również umiejętności, wyobraźni ale też znajomości Action Scripta, ja za Chiny bym takiego nie zrobil
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o takie menu to mozna powiedziec ze trudne nie jest, mozna to zrobic kilkoma sposobami........
|
|
|
![]()
|
|
Trudne to nie jest. Ale pomysł jest dobry. :wink:
-------------------- Don't worry, be happy!
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warto także zobaczyć to: www.xeofreestyle.com i potem wersję z lat wcześniejszych. To to jest pomysłowość!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 02:16 |