![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zbieram grupę bojową do realizacji dobrze rokującego projektu Hittu.
Szczegóły i zgłoszenia na stronach hittu.pl -------------------- hittu.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od jakiegoś czasu na forum zaglądam sporadycznie, ale widząc na mailu takie ogłoszenie postanowiłem (wbrew zasadzie niekomentowania ogłoszeń) przestrzec mniej doświadczonych Użytkowników forum.
Odnośnie tematu wątku: 1. wolontariat = za darmo 2. dobrze płatny != za darmo więc wolontariat != dobrze płatny Odnośnie oferty (http://coreteam.hittu.pl/): Cytat Zbieramy paczkę 2-3 osób (w tym grafika), potrafiących w kilka miesięcy stworzyć od podstaw serwis internetowy o złożoności Allegro Cytat Nie mogę pozyskać na ten cel również funduszy zewnętrznych, gdyż zawsze wiąże się to ze złożeniem szczegółowego biznesplanu... Cytat W związku z powyższym, wynagrodzenia jako takiego nie będzie (nieźle brzmi ![]() W skrócie (od końca, a co!): 3. Firmy nie ma, ale niedługo powstanie. I wtedy Ci zapłacimy. Na prawdę! 2. Jeszcze nie wiemy dokładnie co będziemy robili. Nie mamy (biznes)planu. Ale wiemy już, że z interesu będą zyski rzędu 10k zł na początek (na osobę). 1. Wydaje nam się, że 1-2 programistów może przez kilka miesięcy zbudować serwis pokroju Allegro.pl Forumowiczom doradzam odrobinę ostrożności w kontaktach z tą 'przyszłą firmą' (ostrożności zresztą nigdy za wiele), 'przyszłej firmie' życzę powodzenia ![]() Pozdrawiam, S. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Na 'poszukuję' można komentować
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sowiq) ...'przyszłej firmie' życzę powodzenia ![]() Dziękuję sowiq za życzenia powodzenia całego przedsięwzięcia ![]() Ja również doradzam, aby chronić swoje interesy i nie wchodzić w niejasne układy. W związku z powyższym powinien kolega jeszcze zacytować: Cytat(Hittu) ...I sprawa umowy. Oczywiście tworzymy ją w taki sposób, aby zabezpieczała interesy wszystkich stron... Dodatkowo miałbym również uwagi na temat cytowania zdań wyjętych z kontekstu i robienia na ich podstawie podsumowań. Cytat(sowiq) ...Jeszcze nie wiemy dokładnie co będziemy robili. Nie mamy (biznes)planu... Doskonale wiemy co będziemy robili, ale nie chcemy ujawniać biznesplanu z uwagi na bezpieczeństwo projektu. Czytaj ze zrozumieniem... sowiq, przestrzegać ludzi przed czychającym niebezpieczeństwem = wielki pozytyw. Bombardować działania innych poprzez ukazywanie szczątkowych informacji i zabawa w rynsztokowe dziennikarstwo = mega negatyw. Czasami jest pomysł i nie ma pieniędzy, zacząć wtedy trzeba inaczej. Przypomnij sobie jakie "banalne" problemy mieli twórcy naszej-klasy. -------------------- hittu.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Hittu,
samo to, że odpowiedziałeś na mojego posta daje Ci dużego plusa w moich oczach. Jest tylko jedno małe 'ale'. Odpowiedziałeś tylko i wyłącznie na połowę drugiego punktu mojej wypowiedzi. W związku z tym zapytam jeszcze raz: 1. Czy rzeczywiście wydaje Ci się, że 1-2 programistów + 1 grafik może przez kilka miesięcy zbudować serwis pokroju Allegro.pl? 2. Skąd wyliczenie kwoty ~10 k / miesiąc / osobę? 3. Czy kilka miesięcy z pkt. 1 = kilka miesięcy zanim powstanie firma? ![]() Jeśli na pkt. 1 odpowiesz twierdząco, to ja śmiem twierdzić, że nie masz większego pojęcia o bardziej złożonych projektach, a z tego by wynikało, że w pkt. 2 jest wart tyle samo, ile tuskowa Irlandia. |
|
|
![]()
|
|
sowiq przyjacielu
![]() Jeden zaangażowany człowiek, może w przeciągu 12-stu miesięcy stworzyć projekt, kod, grafikę i treść całkiem sporego serwisu. Fakt, że własne dzieci zaczynają mówić do ciebie "proszę pana", to inna sprawa ![]() Aż strach pomyśleć ile mogą zdziałać 3 osoby (+1) nawet z troszkę mniejszym zaangażowaniem. Pozwolisz, że na tym zakończę zaspokajanie Twojej ciekawości, a Tuska do zespołu mi nie pakuj, bo popsuje nawet to, czego jeszcze nie ma... ![]() -------------------- hittu.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 06:46 |