![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Przypominam sobie relacyjne bazy danych i zrobilem taki diagram bazy danych : ![]() Mam 3 pytania : 1.Co sądzicie, czy baza jest dobrze zaprojektowana, co mozna by bylo zmienic ? 2.W tabeli sentences mamy date uwięzienia oraz wypuszczenia, co zrobić jeśli więzień ma wyrok dożywocia ? 3.Czy relacja miedzy tabelami cell (cela) i ward (oddział) jest ok, czy cos byście tutaj zmienili ? Ten post edytował Wolfie 11.11.2009, 15:41:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.Co sądzicie, czy baza jest dobrze zaprojektowana, co mozna by bylo zmienic ?
(Myślę, że okey, ma to jakiś sens, oczywiście projektowanie modelu bazy, jest lepsze gdy zna się system zarządzania powiedzmy w jednostce penitencjarnej) 2.W tabeli sentences mamy date uwięzienia oraz wypuszczenia, co zrobić jeśli więzień ma wyrok dożywocia ? (Możesz dać int10, zamiast datetime i operować na unixtime) 3.Czy relacja miedzy tabelami cell (cela) i ward (oddział) jest ok, czy cos byście tutaj zmienili ? (Myślę, że okey, pracujesz w CZSW, że takiego zadania się podjąłeś ![]() [/quote] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie pracuje z CZSW ale wydało mi sie to bardziej interesujące niz biblioteka
![]() ![]() To jeszcze jedno pytanie, Ponieważ wiezień może przebywać tylko w jednej celi to może wywalić tabele 'prisoners_cells' i zamiast tego dodać w tabeli 'prisoners' poprsostu 'cell_id' jako klucz obcy ? No bo teraz z tego co rozumiem dzieki tabeli 'prisoners_cells' mamy związek wiele do wielu który jest w tym przypadku niepotrzebny ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:33 |