![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2004 Skąd: Gdynia, Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
E + P = edytor + przegladarka
Nie macie tego dosc? Zastanawiam sie nad przesiadka na Zend Studio. Co o tym sadzicie? Czy strace czas i wroce do E+P? -------------------- $warsztat = array('php','postgres','zend_studio');
$on_focus = new PRADO; |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz kasę to polecam, chociaż osobiście (!) ja w większości przypadków używam Zenda do kompilacji.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2002 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
więcej myśleć
![]() ![]() -------------------- Inni dążą do doskonałości, ja nie muszę ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja właśnie też ostatnio postanowiłem się przesiąśc, ale tymczasowo testuje eclipse. I myślę, że gdyby społeczność os trochę przy tym popracowała, to nadawałoby się conajmniej tak samo dobrze. Skoro w javie można pisać bez problemu + debug + projekty + ant + itd + itp - to czemu nie php?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No własnie kiedyć bawiłam sie Visual Basic 5.0
Tam mozna chodzić po kodzie ustawiać pułapki wpisywać i czytac zmienne do okna Immediate i wiele innych ciekawych rzeczy - pytanko czy są takie edytory i debugery dla php MYSQL bo jak narazie zostaje echo i print -------------------- Słucham- Wish you were here - Pink Floyd
Warsztat: Apache 2.0.48 | PHP 4.3.5 | MySQL 3.23.58 Manual: [b]l 10% czytam Komputer: [b]lllll 25% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
z php pro tutaj
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2004 Skąd: Gdynia, Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No własnie kiedyć bawiłam sie Visual Basic 5.0
Tam mozna chodzić po kodzie ustawiać pułapki wpisywać i czytac zmienne do okna Immediate i wiele innych ciekawych rzeczy - pytanko czy są takie edytory i debugery dla php MYSQL bo jak narazie zostaje echo i print no wlasie sa - np. zend studio (zend.com) znacie jeszcze cos? -------------------- $warsztat = array('php','postgres','zend_studio');
$on_focus = new PRADO; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
phpedit ma debugera, ale po co Wam to?
Chyba za mało siedzieliście w Borlandach i innych, bo z czasem to się staje nudne. Po drugie php jest językiem, który nie potrzebuje debugera. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po drugie php jest językiem, który nie potrzebuje debugera. 8O
A z jakiegoż to powodu koleżanka tak uważa? -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php nie jest trudnym jezykiem. I caly widz tez polega na tym by sie go nauczuc. A nie ze ucze sie pisac w php miesiac przyjdzie dziecko siadzie do jakeis programu i robi lepsze skrypty niz ja
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do debuga, to dla php jest xdebug, jako modol do php.
Pozatym, czy to rzeczywiscie taka roznica z tym Zend Studia? nie jest trudno wyuczyc sie skrotow klawiszowych ctrl+s, atl+tab, F5(lub ctrl+F5). Oczywiscie mowie tutaj o przegladaniu skryptow na localhoscie. Tak czy tak w Zend Studia pewnie trzeba i tak przynajmniej kliknac na inna zakladke(lub cos co zmnienia widok z kodu na podglad) -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Zastanawiam sie nad przesiadka na Zend Studio.
Dla mnie Zend Studio jest najlepszym kombajnów przez duże "K" ![]() Nie będę wypisywał tutaj zalet bo pewnie testując tą aplikację sam je poznałeś. Dla osób które nie znają tego programu polecam www.zend.com, można znaleźć tam prezentacje flashowe które pokazują co potrafi to cudo ![]() -------------------- Ez Partner :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Jedną z podstawowych funkcji jaka ma Zend która misię podoba, to podkreślanie błędów w kodzie ala Word. Literówki itp.. odpadają. Podpowiadanie nazw fuknjji, klas, metod, zmiennych, stałych... podpowiadanie parametrów... tylko ta cena...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Tak czy tak w Zend Studia pewnie trzeba i tak przynajmniej kliknac na inna zakladke(lub cos co zmnienia widok z kodu na podglad)
no wlasnie nie! ![]() Cytat tylko ta cena...
biorac na firme nie wychodzi tak zle... biorac pod uwage ze to wydatek na lata -------------------- $warsztat = array('php','postgres','zend_studio');
$on_focus = new PRADO; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:51 |