![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2009 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Cześć. Sprawa jest następująca: domena główna - wordpress, subdomena - strona statyczna html+php. Chciałbym aby w subdomenie ukazał się kod php sprawdzajacy czy jestem zalogowany do strony głównej. Czy jest taka możliwość?
Normalnie kod wyglada następująco: Kod is_user_logged_on Czy da radę umieścić odwołanie do domeny głównej z subdomeny? -------------------- Zapraszam na www.ciekawatechnika.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 10 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm zależy jak masz zrobione logowanie, najlepiej aby było w osobnym pliku sesja, która rozpoczyna nasze zalogowanie. Jeżeli tak masz to po prostu includuj plik logowania do domeny głównej z subdomeny
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2009 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Domena główna to czysty Wordpress, subdomena natomiast nie posiada logowania (w zależności od tego czy jestem zalogowany do domeny uzyskuję określony dostęp w subdomenie).
Znalazłem coś takiego: Kod require_once '../wp-config.php'; if ( is_user_logged_in() ) { echo "i am logged in"; } wp-config.php to główny plik konfiguracyjny. Gdy wchodzę na domena.pl/subdomena wszystko jest ok ale jak już wchodzę bezpośrednio na subdomenę to już nie działa... Ten post edytował mperlam 10.11.2009, 19:35:19 -------------------- Zapraszam na www.ciekawatechnika.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
session_set_cookie_params i ustaw domenę tak, aby obowiązywała w ramach wszystkich subdomen (jest w komentarzach wskazówka).
Wtedy skrypty będą współdzieliły sesję. A jeśli chodzi o: Cytat Normalnie kod wyglada następująco: Chyba nie obejdzie się bez dołączania plików WP do tego skryptu. Najprościej byłoby sprawdzać odpowiedni klucz w tablicy sesyjnej. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie posiadam zbyt dużej wiedzy na temat pisania skryptów PHP więc chyba się poddam :/ Myślałem, że to troszkę prostsze
![]() -------------------- Zapraszam na www.ciekawatechnika.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To jest proste, wystarczy dopisać jedną linijkę, właściwie podałem Ci jej większą zawartość.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Czerze mówiąc nawet teraz tego nie złożę w całość...
Z tego co widzę, subdomena i główna domena nie są ze sobą w żaden sposób powiązane. Nie wiem zatem zupełnie jak to zrobić :/ Bardzo proszę o pomoc. Nie znam się za bardzo na PHP. Wpadłem na dość niezły pomysł. Czy da się sprawdzać obecność ciasteczek z innych stron? Na subdomenie działają mi tylko pliki pochodzące od niej. Jeżeli jest to niemożliwe, proszę o wskazówki jak połączyć sesje lub pliki cookie domeny z subdomeną. -------------------- Zapraszam na www.ciekawatechnika.com
|
|
|
![]()
|
|
A o czym ja pisałem?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Wiem o czym pisałem i po prostu powtórzyłem możliwości. Nie umiem PHP więc proszę o pomoc
-------------------- Zapraszam na www.ciekawatechnika.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:42 |