![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na stornie mam galerie którą obsługuje skrypt typu lytebox (http://www.dolem.com/lytebox/) tutaj jest przykład takiej galeri. Chciałem dołączyć do strony fuckję z jquery landscape-header (http://buildinternet.com/2009/02/how-to-make-an-impressive-animated-landscape-header-with-jquery/ ) tutaj jest przklad takiej funcki. Problem, jedno gryzie sie z drugim a mianowicie jak dziala galria to nie dziala landscape i na odwrot. Czy wiecie jak tozwiazac ten problem ? pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne! Po prostu jeden skrypt gryzie się z drugim, jest tak samo w przypadku np. jquery i prototype. Aby temu zapobiec wystarczy użyć jquery noConflict. Szerszy opis tutaj.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam i szukam ale do końca tego nie rozumiem jeśli miałby ktoś pomysł i ochotę poprawić ten nagłówek :
<head> <script type="text/javascript" src="slimbox/js/mootools.js"></script> <script type="text/javascript" src="slimbox/js/slimbox.js"></script> <link rel="stylesheet" href="slimbox/css/slimbox.css" type="text/css" media="screen" /> <script src="http://jqueryjs.googlecode.com/files/jquery-1.3.2.js" type="text/javascript"></script> <script src="js/jquery.easing.1.3.js" type="text/javascript"></script> <script src="js/jquery.delay.js" type="text/javascript" charset="utf-8"></script> <script src="js/landscape-header.js" type="text/javascript" ></script> <script type="text/javascript"> var $j = jQuery.noConflict(); // Use jQuery via $j(...) $j(document).ready(function(){ $j("slimbox").hide(); }); // Use Prototype with $(...), etc. $('landscape-header').hide(); </script> od razu pisze, że nie jestem mistrzem klawiatury więc spodziewam się tutaj poważnej krytyki. Jednakże w celu rozwiązania problemu jestem gotów .. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakbyś obejrzał to co dał kolega to byś wiedział gdzie masz błąd.
|
|
|
![]()
|
|
oglądałem oglądałem oraz wiele innych postów z tym związanych, problem w tym ,że jestem zbyt zielony aby dostrzec ów błąd
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem na pewno leży w bb-code... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
A tak szczerze jakiś błąd w konsolce? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bo wiesz tak na "surowo" jest trudno zgadywać gdzie błąd. |
|
|
![]()
|
|
Witam, zrobione
wiec dla wszystkich co będą szukać jak ugryźć wilka: Krok 1. Wklejone w miejscu : <head> ( inne skrypty) np. (<script src="js/landscape-header.js" type="text/javascript"></script>) <script type="text/javascript"> jQuery.noConflict(); </script> </head> Krok2. W pliku landscape-header.js zmienilem wszystkie "$" na " jQuery" pozdrawiam ps. dzięki dla Blame i fifi209 za nakierowanie Ten post edytował wichr 11.11.2009, 12:59:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:34 |