![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam system rejestracji oparty o wysyłke maila i klikniecie w link aktywacyjny używam do tego phpmailer-a i teraz pytanie - jest jakiś sposób by dowiedzieć się czy mail dotarł? czy może został nie dostarczony z powodu błednego adresu email lub innej przyczyny wszelakie pomysły mile widziane:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No jak nie dostaniesz z powrotem maila od postmaster, to można założyć, że doszedł. Ale nie wszystkie serwery tak reagują ze względu na politykę antyspamową. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Nie ma 100% pewnej metody, przynajmniej ja takiej nie znam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze inaczej - dostaje z powrotem właśnie maile - tylko nie mam pomysłu jak tą informację (o odbitym mailu z powodu braku danego konta na serwerze) wprowadzić do systemu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co wiem nie ma takiej możliwości.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zaraz nie ma możliwości...
Są funkcje obsługi poczty (imap), zrób skrypt, który co 5 minut sprawdza skrzynkę i po kłopocie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 16:00 |