![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak w temacie proszę o klarowny czas oczekiwania i cene na PW za jaką państwo mogli by mi wykonać te zlecenie. Opis: + Należy spolszczyć, (Z Języka angielskiego) skrypt platformy SocialEngine 3.10 w zwyż tzn jest to jedno spolszczenie działające na wersjach wyższych od 3.10 ale już mniejsza o to: Do wiadomosci dodam iż maksymalna cena to: 50zł, Kto zaproponuje najszybszy czas wykonania zlecenia oraz cene, to przyjmę jego oferte, i prosze je kierować na PW: Przykład: Plik langa zawarty jest w bazie danych:
tłumaczenia ponad 2700 lini tekstu średnio po 9 słów w lini, co daje ponad 24 tysiące słów! ![]() ![]() Ten post edytował _Martin_ 10.11.2009, 07:54:19 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Panie _Martin_ , tyle czasu na forum a nie znamy regulaminu?
Przenoszę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Muszę!
Strona A4 u tłumacza kosztuje ok. 30 zł. Na stronie średnio jest 1500 znaków (niech będzie 5 znaków na słowo co daje 300 słów). U Ciebie łącznie jest ich ok. 24 000, co daje 80 stron. Koszt takiego tłumaczenia to 2400 zł, a Ty możesz zapłacić 50 zł ![]() Szczerze życzę powodzenia! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 5 Dołączył: 15.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem po co to piszę, to już było pisane dziesiątki razy, ale nie mogę się powstrzymać... ludzie, którzy przyjmują takie śmieszne oferty nie szanują siebie i zaniżają znacznie średnią wynagrodzenia. Czasami czuję się tych forach (na Allegro też) jak na ruskim straganie - pełno tandety na śmieszne pieniądze. Szanujcie siebie i swoją pracę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie wiem po co to piszę, to już było pisane dziesiątki razy, ale nie mogę się powstrzymać... ludzie, którzy przyjmują takie śmieszne oferty nie szanują siebie i zaniżają znacznie średnią wynagrodzenia. Czasami czuję się tych forach (na Allegro też) jak na ruskim straganie - pełno tandety na śmieszne pieniądze. Szanujcie siebie i swoją pracę. Łatwo powiedzieć trudniej zrobić. Dlaczego? Mam spolszczenie do tej platformy w wersji 3.10 jak i 3.16, pisałem kilka dni i co? Na allegro przez 4 tygodnie jedna osoba kupiła za 69zł, pewnie gdybym sprzedawała za 20zł było by więcej chętnych.... Niestety takie są realia. Cytat Szanujcie siebie i swoją pracę. Łatwo powiedzieć jeśli ma się firmę, pracę dobrze płatną i można robić proste skrypty za 200zł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Lepiej dać się dymać, prawda indexx
![]() A może szukać aż do skutku i za uczciwe pieniądze? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tonący brzytwy się chwyta, ale 50pln to przesada, Skoro kolega @_Martin_ daje taką cenę widać sam za takie pieniądze robi i albo nie szanuje swojej pracy albo jest ona takiej jakości że nie można za nią więcej wziąć.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jeszcze co innego tłumaczenie, które robisz raz a sprzedajesz X kopii, a co innego kiedy robisz tłumaczenie na zlecenie, którego nigdy więcej nie wykorzystasz, albo masz na to b małą szansę.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Mam spolszczenie do tej platformy w wersji 3.10 jak i 3.16, pisałem kilka dni i co? Na allegro przez 4 tygodnie jedna osoba kupiła za 69zł, pewnie gdybym sprzedawała za 20zł było by więcej chętnych.... A ja w domu zawodowo skupie siarkę z zapałek. I co? 2 kg wyskubane 4 tygodnie roboty I NIKT NIE CHCE SIARKI ani nawet DREWIENEK! Powód? Gówno to komuś potrzebne. Tak samo social engine. Nikt poważny nie postawi swojego (poważnego) serwisu na czymś takim. A tylko poważni ludzie zakupiliby tłumaczenie. Po prostu trzeba wiedzieć w co się pchać. Na tym polega biznes. Ten post edytował wookieb 10.11.2009, 12:24:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zróbmy tak, dam Ci narzedzie i wykorzystasz je. Za wskazanie narzędzia
przelej mi te pieniądze na dane podane na mojej stronie. Skopiuj teksty, jakie masz w pliku i wklej tutaj http://translate.google.pl/ a następnie przekopiuj do paczki językowej - polskiej. Dawid Paszek. -------------------- PASZEK INC
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
google translate śmierdzi tan nawiasem mówiąc.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mamy wolny rynek każdy może sprzedawać w jakiej cenie mu się podoba lub oddać za darmo i to jest jego decyzja.
"nie szanują siebie i zaniżają znacznie średnią wynagrodzenia" - to jest wolny rynek i biznes lepszy lub gorszy i nic nie ma to wspólnego z jakimkolwiek szacunkiem tylko z pieniędzmi. Oferta może i śmieszna dla was, ale oferta i nikt nie karze wam zgłaszać się do tego niepoważnego zlecenia. Zupełnie nie rozumiem waszego oburzenia ![]() Ten post edytował emp 10.11.2009, 13:44:24 -------------------- Temat zamykam i przenoszę do Bangladeszu.
To jest wiadomość śmierci jeśli ją czytasz to znaczy że pozostało ci 30 sekund życia, więc lepiej zacznij się modlić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mamy wolny rynek każdy może sprzedawać w jakiej cenie mu się podoba lub oddać za darmo i to jest jego decyzja. "nie szanują siebie i zaniżają znacznie średnią wynagrodzenia" - to jest wolny rynek i biznes lepszy lub gorszy i nic nie ma to wspólnego z jakimkolwiek szacunkiem tylko z pieniędzmi. Oferta może i śmieszna dla was, ale oferta i nikt nie karze wam zgłaszać się do tego niepoważnego zlecenia. Zupełnie nie rozumiem waszego oburzenia ![]() Zgadzam się. Wszyscy będą pisać, że za tanio i robota jest droższa ale nie łatwo jest wejść na rynek z czymś co już jest i robić z siebie geniusza, że zrobi się to lepiej. Spoko, dajcie mi odpowiedni kapitał, założę firmę i będę robił za godziwą kasę, a nie gadacie, że śmieszne pieniądze. Może dla was tak. Cytat Powód? Gówno to komuś potrzebne. Tak samo social engine. Nikt poważny nie postawi swojego (poważnego) serwisu na czymś takim. A tylko poważni ludzie zakupiliby tłumaczenie. Po prostu trzeba wiedzieć w co się pchać. Na tym polega biznes. Może i nikt, a może jednak ktoś. Ni każdy ma 10tyś, żeby zlecić napisanie takiego skryptu, poza tym jeśli ktoś tworzy stronę niszową, np dla miłośników szydełkowania nie będzie wydawał na to kolosalnych pieniędzy. Cytat Lepiej dać się dymać, prawda indexx ![]() A może szukać aż do skutku i za uczciwe pieniądze? Nie każdy może pozwolić sobie na luksus pracy za godziwe pieniądze i liczenie na fart, że ktoś się trafi kto akurat kupi mój produkt. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tak ale użytkownicy tworzący stronę niszową tak naprawdę nie chcą wydawać NIC na takie strony (spójrz na forum ile jest takich tematów, co lepsi chcą robić BIZNES za darmo i potem powstaje mnóstwo agencji, które wykładają się po paru problemach wydajnościowych). Możliwe, że przez to masz taki mały popyt na twoje tłumaczenie.
Ten post edytował wookieb 10.11.2009, 14:47:32 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak ale użytkownicy tworzący stronę niszową tak naprawdę nie chcą wydawać NIC na takie strony (spójrz na forum ile jest takich tematów, co lepsi chcą robić BIZNES za darmo i potem powstaje mnóstwo agencji, które wykładają się po paru problemach wydajnościowych). Możliwe, że przez to masz taki mały popyt na twoje tłumaczenie. Może i masz rację, ale prawda jest taka, że ciężko znaleźć coś na czym można zarobić bez większego wkładu finansowego. Dla przykładu spolszczenie JomSocial schodzi na allegro po 39zł, nie ma sensu robić konkurencji bo i tak wszyscy będą brali od tamtego użytkownika, chociażby ze względu na zniżkę, której ja nie mogę zaproponować. Więc pozostaje tłumaczenie tego co inni omijają z nadzieją, że ktoś się na to skusi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już się porozumiałem
z indexx'em więc już po sprawie thx wszystkim ![]() P.S Do komentarzy panów powiem tyle, to tylko oferta wkoncu nie interesowałem się tak dogłębnie znam sam angielski sam se radziłem, a tyle słówek no macie racje ale nigdy w zyciu nie stykałem sie z tym tematema tu tyle komentarzy jeszcze atakujacych moją osobę, a idzie to napisać po dorosłemu hehehe pOzdroqwionqa Ten post edytował _Martin_ 12.11.2009, 00:46:52 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:37 |