![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opis w temacie pewnie miesza, ale nie wiedziałem jak go opisać
![]() Konkretnie chodzi mi o to, że chcę, aby automatycznie wypisywało mi gdzie aktualnie jestem czyli np. "Home / Dział / Poddział / Tytuł strony" i oczywiście każdy z powyższych jest linkiem. Chcę, żeby wypisywało się to w nagłówku. Mam stronę składającą się z trzech bloków: nagłówek, treść i stopka. W nagłówku są główne linki, a w treści w zależności od samej treści pojawiają się różne linki z lewej strony. pliki z treścią są numerowane, więc linki wyglądają mniej więcej tak index.php?=1536 I teraz tak: Jeśli np. kliknę na któryś link z przedziału od 1001-1099 to ma się pojawić Home / Dział I / Pod dział I / Tytuł bieżącej strony Jeśli otworzę stronę klikając na link przedziału od 1101-1199 to ma się pojawić np. Home / Dział I / Pod dział II / Tytuł bieżącej strony itd. W sumie różnych działów mogę mieć kilkanaście i fajnie byłoby, gdyby można je było dodawać. Chciałbym, zeby ten skrypt był w osobnym pliku php i wyświetlany w nagłówku poleceniem include. Czy coś takiego jest możliwe i czy to jest bardzo trudne? Czy ktoś może mi w tym pomóc? pozdrawiam przedszkolak |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to już zależy od tego jak masz zrobiony system. U siebie stosuję np. takie coś
Strona główna (link do głównej > Kategoria (kategoria w której jest np. artykuł, sprawdzam w jakiej jest bo mam jego ID przypisane do kategorii > Nazwa artykulu (wlasnie z tego index.php?artykul=1212, czyli zmienna GET['artykul'] jest ID artykulu). To jest kwestia zapytan MySQL -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
.htaccess i jakiś front controller
![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:24 |