![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam oto taki kod do sprawdzania ilości znaków w textarea ale w momencie użycia entera kod źle liczy ilość znaków
pokazuje błąd pomimo iż jest więcej znaków niż 20 -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A od kiedy to długość ciągu sprawdza się wyrażeniem regularnym?
string.length = ilosc znaków -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to tylko skrót funkcji do walidacjii formularza
i teraz jak zastosuje id="pole1" to używając w tym polu właśnie entera funkcja pokazuje błąd pomimo iż znaków jwst wiecej niż nakazuje wyrażenie regularne -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A ja ci mówię, że wyrażeniem regularnym takich rzeczy się nie sprawdza. Podałem ci odpowiednią właściwość do sprawdzenia.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro woli tak to dlaczego nie - może chce w ramach ćwiczeń??
mam oto taki kod do sprawdzania ilości znaków w textarea ale w momencie użycia entera kod źle liczy ilość znaków ... pokazuje błąd pomimo iż jest więcej znaków niż 20 brakuje modyfikatora s lub wyrażenie regularne powinieneś zapisać inaczej bo teraz kropka nie oznacza entera - poczytaj o modyfikatorach - większość jest tych samych w js: Pattern Modifiers przejrzyj kilka kursów z wyrażeniami pod js np.: http://www.doman.art.pl/kursjs/kurs/regular.html - dosyć dobry choć nie wszystko opisane ![]() -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Mistrzu. A masz ty modyfikator s do regexp w javascript? Sprawdzałem nie ma.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sensei - się czepaiasz
![]() Włala:
O'sensei - ja tylko wskazywać droge ![]() -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Shogunie zacna twą rada. Chodziło mi o to że podajesz modyfikatory do różnych języków. Drugie to powtarzam że w ten sposób się to nie sprawdza. Jak chcesz pół kromki chleba krojonego to nie bierzesz piły machanicznej, aczkolwiek przyznam że nóż ktoś się czegoś nauczy
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:50 |