![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam takie 2 skrypty do wyswietalania zdjec z danego katalogu i automatyczne tworzenie miniatur, testowalem to na swoim serwerze i wszystko dziala ok, a na innym niestety nie wyswietla miniatur, nie wiem co moze byc nie tak...
Bardzo prosze o pomoc Plik zdjecie.php tworzy miniaturki w zaleznosci od zmiennej $zd:
Plik wyswietlajacy zdjecia:
Ten post edytował Volume 9.11.2009, 14:53:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź:
1. czy na tym drugim serwerze jest włączone rozszerzenie GD 2. czy wszystkie ścieżki się zgadzają na tym drugim serwerze oraz czy w ogóle istnieją takie katalogi i czy mają odpowiednie uprawnienia do zapisu (777) 3. usuń tłumienie błędów w tej linii -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wydaje sie wszystko ok, rozszerzenie GD jest wlaczone, katalogi ok, wyrzucilem ta @, moze cos z przekazywaniem zmiennych w function resiZze($foto)?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenieś deklarację funkcji resiZze poza obszar warunku if, bo nigdy nie będzie spełniony (null != $zd), poza tym nic nie piszesz o błędach jakie się pojawiają, więc pewnie tu jest pies pogrzebany
nie wiem jak to zrobiłeś i pierwszy raz widzę coś takiego:
przecież to się nigdy nie wykona, bo deklarujesz po warunku w którym sprawdzasz a na domiar złego jeszcze w tym kontekście deklarujesz warunkowo funkcje... (hmmm) Ten post edytował darko 9.11.2009, 15:42:19 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Przenioslem tak:
Ale ciagle nie wyswietla mi miniatur... Bledow nie widze bo ten serwer w ogole nie pokazuje bledow, a na swoim serwerze jak sprawdzam to wszystko ok:/ |
|
|
![]()
|
|
Skoro nie wyświetla zdjęć, to problem raczej tkwi tutaj:
to jeszcze raz: 1. usuń tłumienie w opendir 2. dodaj po
dodaj jakąś obsługę błędów, "wyechuj" sobie wartości, które podstawiasz jako argumenty do funkcji, sprawdzaj czy warunki są spełnione, jeśli nie są to dodaj else i wypluj sobie sam błąd, nie mam czasu na dokładne analizowanie kodu, to można przecież zrobić samemu -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Ok udalo mi sie, pomoglo $_GET['foto'] zamiast $foto
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 23:11 |